Презентація до уроку "Розвиток зв'язного мовлення. Перебудова казки"

Про матеріал
Розробка до уроку "Розвиток зв'язного мовлення. Перебудова казки". Завдання уроку: узагальнити знання про казку, літературну казку, формувати навики граматично будувати висловлювання та перебудовувати казку на свій лад.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розвиток зв'язного мовлення. Перебудова казки.

Номер слайду 2

Ця дивна країна Довкола – чудесна, І все там чарівне, Скрізь – диво - краса, Подумайте, друзі, Промовте, будь ласка, Яка це країна? Згадали, це ж… казка.

Номер слайду 3

Казка – це цікава вигадана історія про події, яких не буває насправді. Рослини і тварини в ній вміють розмовляти і робити те, що й люди. Літературна казка – художній твір, який належить автору. Народна казка – це твір, який не має автора, його сворив народ.

Номер слайду 4

Розгляньте зображення. Визначте, які з казок є літературними, а які - народними

Номер слайду 5

2 листопада Класна робота Каліграфічна хвилинка. К Кк Ка аз зк ка казка

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Випиши , яке із прислів'їв підходить до цієї казки. Для ворони нема кращих дітей, як воронячі. Мати сама не з'їсть, а дітей нагодує. Продовжіть казку та запишіть її(3-4 речення). Починайте зі слів : Побачили діти, що мама не має чого їсти…

Номер слайду 8

Побачили діти, що мама не має чого їсти. Вирішили тоді пташенята поділитися кашею з ненькою. Тоді, кожен зі своєї тарілки відсипав по ложці страви для мами. Вийшла повна з гіркою тарілка смакоти. Сорока здивувалась, подякувала своїм пташенятам. Смачно та сито поїла уся родина. Де двоє їдять, там і третій ситий.

Номер слайду 9

Домашнє завдання. В зошиті намалюйте малюнок до казки.

Номер слайду 10

Оціни свою роботу на уроці. Намалюй відповідну квітку.

pptx
Додано
22 листопада 2023
Переглядів
291
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку