Презентація до уроку " Що не казка, то нове диво.." із зарубіжної літератури у 5 класі

Про матеріал

- поглибити знання учнів про народну казку та різновиди казок;

- повторити жанри фольклору;

- зацікавити учнів творчою спадщиною фольклористів;

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Казка як жанр фольклору. Зображення в ній життя, поглядів і характеру народів, мрій, бажань і сподівань її творців. Боротьба добра зі злом – головний конфлікт народної казки. Реальне та фантастичне в ній

Номер слайду 2

- поглибити знання учнів про народну казку та різновиди казок; - повторити жанри фольклору; - зацікавити учнів творчою спадщиною фольклористів; - розкрити національну своєрідність та подібність казок народів світу; - розвивати усне мовлення, творчі здібності, пам'ять, навички виразного читання; - виховувати повагу до культури інших народів.

Номер слайду 3

Казка ( від « казати», «Розповідати») – один з основних жанрів усної народної творчості (фольклору), розповідний твір про вигадані, здебільшого фантастичні події, які сприймаються і переживаються як реальні.

Номер слайду 4

Зачин Основна частина Кінцівка

Номер слайду 5

Види народних казок Про тварин Чарівні Побутові Про тварин Чарівні

Номер слайду 6

Мандрівний сюжет – спільні історії, сюжети,які трапляються у фольклорі різних народів

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Фесенко В. І. Зарубіжна література: Підручник для 5 кл. - К.: Навчальна книга, 2002. – 76 с. Ковбасенко Ю.І., Ковбасенко Л.В. Зарубіжна література: Підручник для 5 кл. – К.: Грамота, 2005. – 20 с. Бітківська Г.В. та ін. Зарубіжна література: Книга для вчителя: календарне планування та розробки уроків. 5 клас 12-річної школи. – К.: Грамота, 2005. – 71с.

Номер слайду 10

Жернова Валентина Леонідівна Вчитель вищої категорії, старший вчитель Півнянської ЗОШ І-ІІІст., Фастівського району Київської області

ppt
Додано
7 лютого 2018
Переглядів
4404
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку