Презентація до уроку "Складання та оформлення діаграм"

Про матеріал
Презентація до уроку надає можливість візуально продемонструвати необхідні вміння, які будуть здобуті під час уроку та відпрацьовані практично на виробничому навчанні.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

ТИПИ ДІАГРАМ

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

1 крок Вибір типу діаграми

Номер слайду 7

2 крок Вибір даних для побудови діаграми

Номер слайду 8

3 крок Встановлення параметрів діаграми

Номер слайду 9

У відкритому вікні вибрати вкладку «Страница», навести курсор на вікно, біля якого є слово Рамка і натиснути ліву кнопку миші. Вибрати настройки для лінії: тип, колір, ширину, рисунок. У полі «Применить к:» відкрити список, вибрати команду «до першої сторінки».

Номер слайду 10

Щоб встановити границі до тексту, необхідно виділити одну із сторін абзацу або навколо фрагменту тексту (слово, кілька слів або рядків), треба виконати команду Меню Формат / Границы и заливка. Тип лінії Товщина лінії пропонує набір ліній від 0,25 до 6 пт. Колір границі — пропонує набір кольорів для забарвлення ліній границь Границя - пропонує набір можливих видів границь.

Номер слайду 11

"Вставка" - "Номера страниц...“ у полі "Положение" вибрати місце для номера сторінки "Внизу страницы" або "Вверху страницы". у полі "Выравнивание" вибрати місце для номера сторінки (зліва, по центру, справа). Вибрати для нумерації арабські або латинські цифри чи літери можна натиснувши кнопку "Формат...", відкриється діалогове вікно "Формат номера страницы” У полі "Формат номера" "Нумерация страниц" - "Начать с:" встановити номер для другої сторінки документа та натиснути "ОК".

Номер слайду 12

Щоб відмінити нумерацію сторінок, потрібно: на будь-якій сторінці двічі клацнути ЛКМ на номері сторінки - з'явиться рамка верхнього колонтитулу. ще раз клацнути ЛКМ на номері сторінки - з'являться маркери у вигляді чорних квадратиків. Натиснути клавішу Delet, потім кнопку "Закрыть" на панелі "Колонтитули".

Номер слайду 13

Дані елементи документів можна розташовувати як в середині тексту, так і після нього. А саме: Від основного тексту робимо відступ і від лівого поля пишемо слово Підстава або додаток чи примітка. Ставимо крапку і далі пишемо текст даного елемента. Якщо таких пунктів декілька, то їх обов’язково нумерувати і розташовувати текст від 2-го положення табулятора.

Номер слайду 14

2. ФОРМАТУВАННЯ ТЕКСТУ

Номер слайду 15

У програмі текстового процесора застосовуються різноманітні способи задання форматів. Від виконання форматування залежить зовнішній вигляд документа. Форматування текстового документа полягає у наданні документові потрібного вигляду за допомогою команд форматування

Номер слайду 16

Форматування символів - використовується для окремих літер, слів, текстових фрагментів і полягає у виборі гарнітури і розміру шрифту, написання (курсив, напівжирний), кольору шрифту, відстані між символами (Меню; Формат; Шрифт). Форматування абзацу - задає параметри розміщення абзацу відносно полів аркуша та сусідніх абзаців, визначає розміщення по ширині, міжрядковий інтервал та відступ першого рядка від лівого поля. (Меню; Формат; Абзац). Абзац у документі Word - це фрагмент тексту, що закінчується знаком абзацу Цей знак є прихованим символом, який вводиться щоразу, коли ви натискаєте клавішу Еnter . — Форматування тексту задає параметри розташування елементів тексту (графічних об'єктів, таблиць, стовпчиків, списків, спеціальних символів).

Номер слайду 17

Спеціальні ефекти Word дозволяє робити спеціальні ефекти з виділеним текстом: Закреслений, верхній індекс, нижній індекс, а також подвійне підкреслення, з тінню, контур.

Номер слайду 18

3. РЕДАГУВАННЯ ТЕКСТУ ПЕРЕД ДРУКОМ

Номер слайду 19

Засобами редагування текстових документів є : Перевірка орфографії В процесі введення тексту виконується пошук кожного введеного слова у внутрішньому словнику. Якщо слово відсутнє у словнику, то воно на екрані підкреслюється червоною хвилястою лінією. Сервіс – Язык – Выбрать язык… - у вікні, що відкриється, вибрати Український та натиснути кнопку ОК.

Номер слайду 20

Перевірка орфографії всього документа Для перевірки орфографії всього документа треба виконати команду Сервис – Правописание, або натиснути кнопку Правописание на панелі інструментів, або натиснути функціональну клавішу F7. Почне працювати програма перевірки, яка буде послідовно читати весь текст і виводити на екран неправильні слова.

Номер слайду 21

Перевірка граматики виконується автоматично при введенні тексту. Якщо текст не відповідає граматичним правилам, то з'являється підкреслення зеленою хвилястою лінією. Для заміни слова на близьке за значенням використовують тезаурус – список слів і їх синонімів. Для цього виділяємо слово, до якого шукаються синоніми та виконуємо команду Сервис – Язик – Тезаурус. Вибираємо слово, яке найбільш відповідає змісту і клацаємо на кнопці Заменить.

Номер слайду 22

Знайти і замінити у багатосторінковому документі потрібний фрагмент (слово, кілька слів, речення), вилучити або замінити його на інший по всьому документові: вибрати команду Правка – Заменить… або у попередньому вікні клацнути на вкладці Заменить. Далі у полі Найти: ввести текст-взірець, клавішею Tab перейти у поле Заменить на: і ввести новий текст. Для пошуку тексту-взірця у документі натиснути кнопку Найти далее. Заміну можна проводити як із запитом на кожну дію (Заменить або Найти далее), так у режимі дозволеної заміни по всьому документу (Заменить все).

Номер слайду 23

Дякую за увагу!!!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Кас'янова Світлана Борисівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
9 листопада 2019
Переглядів
676
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку