Презентація до уроку "Технологія приготування страв з риби"

Про матеріал
Кожен з видів риб відрізняється високими смаковими якостями. Тріска і судак стануть прекрасними складовими, як для звичайних, так і для святкових страв. А ось щука підійде далеко не для кожного рецепту, так як у неї жорстке м'ясо. Для ляща характерна кістлявість, тому перед приготуванням з нього потрібно уважно витягнути кісточки. У той час як камбалу потрібно вміти правильно почистити. Cьогодні ми розповімо про страви, основним інгредієнтом яких є риба. Це дуже поживний і корисний продукт, багатий на вітаміни і мікроелементи, який з легкістю засвоюється людським організмом. Якщо ви хочете урізноманітнити свій раціон, не треба вигадувати нічого особливого - просто додайте до нього рибу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Міністерство освіти і науки України. Державний навчальний заклад“Запорізький політехнічний центр професійно-технічної освіти”Методична розробка уроку. Тема: Технологія приготування страв з риби. Підготував викладач професійних дисциплін Ірина БУКРЕЄВА

Номер слайду 2

Хімічний склад риби (%)Білки – 13-23 Жири – 0,2-33 Мінеральні речовини 1-2 Вода – 53,5 – 85 Вітаміни А, Д, В1, В2, РР, С,Е

Номер слайду 3

Річкова риба

Номер слайду 4

Морська риба

Номер слайду 5

Перші риболови

Номер слайду 6

Оформлення рибних стравppt_x

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Забруднення водойм

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Первинна обробка риби

Номер слайду 12

Очищення риби від луски

Номер слайду 13

Розрізання черевця

Номер слайду 14

Видалення нутрощів

Номер слайду 15

Видалення голови і плавників

Номер слайду 16

Промивання

Номер слайду 17

Пластування

Номер слайду 18

Рибні напівфабрикати

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Теплова обробка риби. Варіння Припускання. Смаження Тушкування Запікання

Номер слайду 21

Асортимент страв з риби

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Сервірування столу

Номер слайду 27

Смачного!!!

Номер слайду 28

Переставляючи букви в словах, та поєднав їх, ви пізнаєте назви промислових риб. Рог шуба. Лама бак. Дар сани. Вата сидр. Ад сук. Лото столбик. Аз сан. Вал топ

Номер слайду 29

Професія «Кухар. Кондитер»

Номер слайду 30

Дякую за увагу

pptx
Додано
18 червня 2022
Переглядів
2499
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку