презентація до уроку: "Тема:Кейтерінг-бар і його різновиди, характеристика заходів, на яких він здійснюється. Вимоги до персоналу."

Про матеріал
Кейтеринг - (англ. cater - поставляти провізію; catering - громадське харчування) надання послуг з організації харчування співробітників підприємств і організацій. На практиці під кейтерингом мається на увазі не тільки доставка і приготування їжі, а й обслуговування, сервірування, оформлення і тому подібні послуги.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Лекція ОРГАНІЗАЦІЯ КЕЙТЕРИНГОВОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ СПОЖИВАЧІВ У ЗАКЛАДАХ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА План лекції 1. Сутність кейтерингового обслуговування 2. Класифікація кейтирингового обслуговування 3. Організація повносервісного кейтерингового обслуговування 4. Характеристика кейтерингових послуг. 5. Організація обслуговування споживачів при наданні кейтерингових послуг 6. Матеріально-технічне забезпечення кейтерингового обслуговування, персонал служби кейтерингу Міні-лексикон: Кейтерингове обслуговування, повносервісне кейтерингове обслуговування, кейтер, ресторан за спеціальними замовленнями (кейтерингова компанія), кейтерингове обслуговування готовою продукцією

Номер слайду 2

ВИЗНАЧЕННЯ Слово "кейтеринг" походить від англійського дієслова "cater", що в перекладі означає "поставляти провізію", "обслуговувати споживачів", та словосполучень "publice catering", що у перекладі з англійської означає ресторанне господарство, а також "catering trade" – ресторанний бізнес.

Номер слайду 3

КЛАСИФІКАЦІЯ КЕЙТЕРИНГОВОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ За контингентом замовників; За місцем проведення заходу; За повнотою циклу (або характером наданих послуг)

Номер слайду 4

Основні групи споживачів кейтерингового обслуговування Групи споживачів Контингент споживачів Об'єкт кейтерингового обслуговування Корпоративні замовники Фірми, установи, підприємства, організації, посольства Ділові зустрічі, презентації, конференції, семінари, корпоративні вечірки Громадські організації Спілки, комітети, асоціації тощо Семінари, збори, благодійні банкети тощо Індивідуальні замовники Приватні особи Сімейні свята Колективи установ, підприємств, навчальних закладів Робітники, службовці, студенти тощо Комплексні: обід, сніданок, полуденок, вечеря

Номер слайду 5

Види кейтерингу У приміщенні Поза рестораном Соціальний Роз'їзний Роздрібний продаж VIP -кейтеринг

Номер слайду 6

За місцем проведення заходу В приміщенні: офісі, вдома, будинку культури, на території виставкового центру, бізнес-центру, планетарію, музею тощо; На лоні природи: на галявині лісу, в береговій зоні тощо (пікнік, барбекю,) На транспорті: на прогулянкових катерах, теплоходах, авіа- та автомобільному транспорті

Номер слайду 7

За повнотою наданих послуг Кейтерингове обслуговування готовими продуктами харчування; Повносервісне кейтерингове обслуговування

Номер слайду 8

Послуги кейтеринг-бару Одним з основних видів діяльності закладів ресторанного господарства є організація виїзного бару. Замовлення виїзного бару включає в себе виїзд персоналу на місце проведення заходу, установка мобільного барної стійки, підготовка робочого місця, сервіровка посуду та безпосереднє приготування коктейлів. Бармени віртуозно жонглюють пляшками, влаштовують флейринг і файр-шоу.

Номер слайду 9

Наприклад, спектр послуг виїзного бару від компанії Jam Catering: Професійні бармени-віртуози, майстерно готують класичні та авторські коктейлі Коктейльна карта, яка налічує понад 50 найменувань Фонтани шампанського і каскади з келихів будь-якого розміру та складності Кисневі і безалкогольні коктейлі на дитяче свято Флайрінг і шоу барменів: групові та сольні виступи Оригінальна подача коктейлів Оперативна обробка та підготовка замовлення

Номер слайду 10

Наприклад, спектр послуг виїзного бару від компанії Jam Catering: Послуги коктейль-бару в будь-якому місці і в будь-який час Мобільні барні стійки, прокат посуду та інвентарю Послуги професійного сомельє і барісто на святі Виїзний фумелье (сигарний кейтеринг) Виїзні чайні церемонії на будь-який смак Фонтани із і чорного і молочного шоколаду Більше 30 видів кальянів і професійні кальянщики.

Номер слайду 11

Бармен-шоу: Робота барменів вже давно вийшла за рамки ресторанів і клубів. Зараз це ще й особливий напрямок мистецтва, наповнене видовищністю і оригінальністю. Бармен-шоу проходить за участю лише професійних барменів, прагнучі до творчої реалізації і розвиваючих своє мистецтво. Бармен-шоу буде доречно на будь-якому святі. Виступ проходить під запальну музику з віртуозними елементами жонглювання пляшками в поєднанні з вогненним шоу (фаєр-шоу). Виїзне бармен-шоу не має аналогів по техніці, винахідливості і видовищності. Шоу барменів прикрасить будь-який захід, будь то весільну торжество, день народження, приватна вечірка або корпоративне свято.

Номер слайду 12

Бармен-шоу: Використовуючи всі свої професійні навички, бармени готують не просто коктейлі, а справжні витвори мистецтва, представляють неймовірні трюки з підпалом та підкиданням пляшок і безліччю інших сюрпризів. Бармен шоу триває близько 6 хвилин, під час бармен шоу жонглює пляшками, льодом, шейкерами і т.д. У бармен шоу також присутні елементи піротехнічних ефектів безпечних для приміщення. У бармен-шоу важливу роль відіграє артистичність та видовищність, що є основою виступів. Так само є синхронне шоу барменів, яке вразить кожного глядача на святі.

Номер слайду 13

Бармен-шоу: Welcome drink Піраміди з келихів шампанського Винний фонтан Шоу барменів з приготуванням коктейлів будь-якої складності Робота бармена в барі або за столами Розробка карти коктейлів під формат будь-якої вечірки Оренда обладнання: барні стійки, посуд та інвентар Організація роботи бару для будь-якого заходу

Номер слайду 14

Піраміда з келихів шампанського (каскад). Зустріч гостей на весіллі, дні народження або корпоративному святі завжди починається з аперитиву, який подається у вигляді келиха вина чи шампанського. Щоб зробити цю частину торжества більш захоплюючою, можна організувати справжнє бармен-шоу і здивувати всіх гостей пірамідою з келихів шампанського або ігристого вина. Біла піна і спадаючий струмок золотистого напою доставлять естетичне задоволення і не залишать байдужими гостей і винуватців торжества.

Номер слайду 15

Піраміда з келихів шампанського (каскад). Піраміда з келихів шампанського (гірка шампанського) стане ще більш ефектним доповненням торжества, якщо стіл красиво задрапірувати і декорувати пелюстками троянд, а келихи прикрасити коктейльної вишнею, полуницею або зірочкою карамболі. Банкетна служба Jam Catering пропонує для заходів піраміду (каскад) з келихів шампанського або ігристого вина. Побудувати піраміду можна з будь-якого, необхідної кількості, починаючи від 55 келихів і більш, зробивши її різної форми: круглої, квадратної чи трикутної.

Номер слайду 16

Піраміда з келихів шампанського (каскад). Шампанське заливається в верхній келих, поступово заповнюючи всю піраміду. Це по-справжньому феєричне, красиве і зачаровує видовище, гідне прикрасити будь-яке свято. Установка піраміди здійснюється професійними досвідченими барменами і займає від 30 хвилин до 1,5 години в залежності від кількості келихів. Крім самої гірки, можна вибрати додаткові опції, будь то: підсвічування свічками, нанесення на келихи логотипу компанії, імені молодят або винуватця торжества, ефект сухого льоду і багато іншого.

Номер слайду 17

Піраміда з келихів шампанського (каскад). Варіанти оформлення каскаду практично безмежні. Це може бути просто різнокольорове підсвічування, коктейльні вишні, свічки або ж бутони квітів у кожному з келихів. У підстави піраміди з шампанського, стелитися білий, холодний, дим, все це підсвічується яскравими, кольоровими прожекторами. На весіллях, останню пляшку шампанського розливають молодята, цей момент відображають фотографи. Піраміда з келихів шампанського - це, поза всяким сумнівом, прикраса будь-якого заходу. Вона доречна як на корпоративних святах, весіллях та приватних ювілеях, так і на конференціях та презентаціях.

Номер слайду 18

Флейринг шоу. Багато років тому з розвитком барної індустрії і посиленням конкуренції в цій області, бармени почали шукати нові способи залучення клієнтів у свої заклади. Одні, намагаючись зацікавити відвідувачів, спритно підкидали пляшки і склянки, інші намагалися жонглювати шматочками льоду, треті, робили акцент на незвичайній подачі напоїв. І, звичайно, всі вони намагалися під час цих хитромудрих дій спілкуватися з клієнтом. Так почав зароджуватися «флейринг». Слово flaring прийшло до нас з Америки. Воно складається з двох смислових частин: flare - летить, ring - по колу. Саме такий рух і задає бармен інструментам своєї праці.

ppt
Додано
9 грудня 2021
Переглядів
2441
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку