Презентація до уроку ТЕМА: Вічний тип шукача правди. Протест Остапа і Соломії проти кріпосницької наруги – протест проти будь-якого насильства над людиною. Проблема волі людини та

Про матеріал
Презентаціядо уроку. ТЕМА: Вічний тип шукача правди. Протест Остапа і Соломії проти кріпосницької наруги – протест проти будь-якого насильства над людиною. Проблема волі людини та способи її здобуття
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Що є свобода? Добро в ній якеє?Кажуть, неначе воно золотеє?Ні ж бо, не злотне: зрівнявши все злото,Проти свободи воно лиш болото. (Григорій Сковорода)

Номер слайду 2

ТЕМА: Вічний тип шукача правди. Протест Остапа і Соломії проти кріпосницької наруги – протест проти будь-якого насильства над людиною. Проблема волі людини та способи її здобуття.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

« Лиха доля чекала втікача: його оддавано в некрути, засилано на Сибір, катовано канчуками, тавровано, мов худобу, або з оголеною головою, збитого, збасаманеного, одсилано в кайданах назад до пана, знов у неволю, на панщину…»

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Лінія цінностей: Може, Соломії не варто було йти за Остапом, а зберегти своє життя, хоч і в кріпацтві?

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Загальна декларація прав людини Прийнята і проголошена резолюцією 217 A (III) Генеральної Асамблеї ООН від 10 грудня 1948 року Всі люди народжуються вільними і рівними у своїй гідності та правах. Вони наділені розумом і совістю і повинні діяти у ставленні один до одного в дусі братерства. Кожна людина має право на життя, на свободу і на особисту недоторканність. Ніхто не повинен бути в рабстві або у підневільному стані; рабство і работоргівля забороняються в усіх їх видах. Ніхто не повинен зазнавати тортур, або жорстокого, нелюдського, або такого, що принижує його гідність, поводження і покарання.

Номер слайду 10

«Краще вмерти біжучи, ніж жити гниючи» (Іван Багряний «Тигролови»)«Воля, якщо вона пустила коріння, швидко проростає»(Джордж Вашингтон)

Номер слайду 11

«Тільки той, хто готовий померти за неї, знає, що таке воля»(Жермена де Сталь)«Воля здатна змінити навіть лінії наших долонь»( Жан Кокто)«Воля – це відповідальність. Ось чому її всі так бояться» (Джордж Бернард Шоу)

Номер слайду 12

Ще не вмерла України, ні слава, ні воля,Ще нам, браття українці, усміхнеться доля!Душу й тіло ми положим за нашу свободуІ покажем, що ми, браття, козацького роду!Борітеся – поборете,Вам Бог помогає!За вас правда, за вас славаІ воля святая!(Тарас Шевченко)

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Я борець за волю і правду, тому що я…Воля для мене – це …

pptx
Додав(-ла)
Uzych Anna
Додано
6 березня 2020
Переглядів
2252
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку