Презентація може використовуватись як додатковий дидактичний матеріал до уроку. Містить матеріал про вітаміни, їх роль у житті людини, історію виникнення вітамінів.
{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Назва вітаміну. Джерела. Роль в організміПрояви авітамінозу. Віт. В2 - рибофлавін. Сир, молоко, яйця, хліб, печінка, капуста брокколі, огірки, томатах. Участь в окислювально-відновних реакціях, забезпечує здорову і гладеньку шкіру. Запалення слизових оболонок, часті фурункули, ячмені, герпеси, дерматиди
{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Назва вітаміну. Джерела. Роль в організміПрояви авітамінозу. Віт. В6 - піридоксин. Проростки і висівки пшениці, зелені листяні овочі, молоко, м’ясо, яйця, риба. Регулює стан нервової системи, підтримує здоров'я зубів та ясен. Анемія, нездужання, дерматити,судоми розлад травлення
{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Назва вітаміну. Джерела. Роль в організміПрояви авітамінозу. Віт. С – аскорбінова кислота. Лимони, шипшина, зелена цибуля, смородина, червоний перець. Наймогутніший антиоксидант, бере участь в окисно-відновних реакціях. Нестача знижує опірність організму до інфекцій, цинга
{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Назва вітаміну. Джерела. Роль в організміПрояви авітамінозу. Віт. К - філохінон. Шпинат, зелені помідори, картопля, капуста, банани, ягоди горобини. Впливає на зсідання крові, попереджає остеопороз, виробляється в товстому кишечнику Порушення зсідання крові