Презентація до уроку "Тотожні перетворення раціональних виразів"

Про матеріал
Мета - удосконалити навички дій з раціональними дробами, закріпити вміння виконувати тотожні перетворення раціональних виразів;
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема. Тотожні перетворення раціональних виразів. Мета уроку: - удосконалити навички дій з раціональними дробами, закріпити вміння виконувати тотожні перетворення раціональних виразів;- розвивати вміння працювати самостійно, допомагати іншим, оцінювати свої дії та дії інших учнів.- виховувати уважність, кмітливість, акуратність, працьовитість.

Номер слайду 2

Девіз уроку:«Ми дружні математики, ми будемо іти  В країну Математики,щоб відповідь знайти.  Щоб розум показати свій і досягти мети Ми будемо трудитись,щоб нам перемогти  -Щоб водить кораблі, щоб у небо злітать, Треба все нам уміть, треба алгебру знать. І щоб лікарем стать,і у космос літать – Треба перш за усе добре алгебру знать. Хто науку цю цікаву добре знатиме, Той ніколи в кожнім ділі неблукатиме.» Платон

Номер слайду 3

« Мозковий штурм»:1. Які вирази називають тотожно рівними? 2. Що називають тотожністю? 3. Сформулюйте основну властивість раціонального дробу?

Номер слайду 4

 Сьогодні у нас незвичайний урок. Ми трохи згадаємо дитинство, те як ми любили казки, як затамувавши подих слухали казкові історії. А, зокрема, згадаємо казку про квітку-семицвітку. Така чарівна квітка у нас є, і якщо ми виконаємо всі завдання з її пелюсток то всі наші бажання обов’язково здійсняться. Отже, приступаємо до здійснення наших бажань.

Номер слайду 5

1. Математичний диктант

Номер слайду 6

2. Виконання усних вправ Прокоментуйте правильність виконаних дій у виразах:;

Номер слайду 7

3. Iндивідуальнa робота « Я зможу, я вмію…»

Номер слайду 8

5. Робота у групах

Номер слайду 9

4. Робота з підручником Доведіть тотожність:

Номер слайду 10

6.“ХВИЛИНА ЦІКАВОГО” 1. У який бік їде автобус, що зображений на рисунку, - вправо чи вліво?

Номер слайду 11

2) Перекладіть три сірники з дванадцяти так. Щоб отримати чотири однакові квадрати

Номер слайду 12

7. Завдання на встановлення правильної послідовності дій. У завданні виберіть тільки необхідні для виконання дії і розмістіть їх у правильному порядку. У відповідь запишіть отриману послідовність літер. Виконати дії:

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Ми виконали всі завдання з пелюсток квітки - семицвітки та вдосконалили ваші знання, отже, всі ваші бажання обов’язково збудуться!!!!!!!!!!!!

Номер слайду 15

Домашнє завдання: Повторити §6, виконати №183, 181(3,4), ст. 47

Номер слайду 16

Дякую за увагу!!!

pptx
До підручника
Алгебра 8 клас (Бевз Г.П., Бевз В.Г.)
До уроку
§ 8. Перетворення раціональних виразів
Додано
29 березня 2020
Переглядів
9181
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку