Презентація до уроку.Українська мова. 2 клас. Тема: Складання казки «Звідки прилетів метелик»

Про матеріал
Мета: навчати учнів складати казку за поданим початком, схемами речень і серією сюжетних малюнків, грамотно і правильно висловлювати свої думки, добирати вдалі для розповіді слова; розвивати зв'язне мовлення; виховувати бережливе ставлення до природи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Звідки прилетів метелик».2 клас Урок розвитку зв'язного мовлення. Опис метеликаза малюнком і планом. Підготувала вчитель І кваліфікаційної категоріїСтебненської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Власюк Валентина Іванівна

Номер слайду 2

На уроці будемо вчитись:- відповідати на запитання;- розповідати;- міркувати;описувати (викладати думку).

Номер слайду 3

Відгадайте загадку Їх ми бачим та радієм,Інколи зловить зумієм. В руках розглядаємо,Потім відпускаємо. На волю у поле. Взимку вони не літають,Лютий холод їх лякає. Кольорові крильця мають,Ними нас вони вітають. Багряні, сірі, голубіБілі, жовті, пурпурові –Барви їхні кольорові!

Номер слайду 4

Хвилинка каліграфіїСС сс ск со ст. Сонечко. Скоро сонечко пригріє, Потечуть струмки, Темний гай зазеленіє, Зацвітуть квітки. Про яку пору року йдеться у вірші?Як поступово наближається весна? Які слова на це вказують?Назвіть слова з ненаголошеними голосними. Доберіть перевірні слова. Доберіть синоніми до слова «потечуть».

Номер слайду 5

Цікаво знати…Найбільш «швидкісний» метелик-совка іпсилон. Він може розвивати швидкість до 110 км/год. Не сильно поступається йому і бражник: він літає зі швидкістю 50—60 км/год і за хвилину долає відстань, яка приблизно в 20 000 разів перевершує довжину його власного тіла. Для порівняння: сучасний військовий винищувач за хвилину пролітає відстань всього в 2000—3000 разів більше власної довжини. У середньому під час польоту бражник робить 45 помахів крилами в секунду. Навіть «небесний тихохід»-капусниця розвиває швидкість не менше 10 км/год.

Номер слайду 6

Фізкультхвилинка. Хто вже, хто вже так стомивсь. Що ліворуч нахилився?Хто вже спить?Треба дружно всім вам встати. Фізкультпаузу почати. Сонце спить, небо спить. Навіть вітер не шумить. Рано-вранці сонце всталоІ проміння всім послало.

Номер слайду 7

Роздивіться картинку, дайте відповіді на запитання. Намалюйте метелика

Номер слайду 8

Підсумок уроку. Вправа «Незавершене речення»•   На сьогоднішньому уроці я удосконалив свої знання про...•   На сьогоднішньому уроці найважливішим відкриттям було...•   На сьогоднішньому уроці я навчився...•   На сьогоднішньому уроці мені запам'яталися такі види роботи...•   Мені було цікаво, коли...

Номер слайду 9

Домашнє завдання— Розкажіть складену на уроці казку своїм рідним.

Номер слайду 10

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ: Література: Володарська О. М., Ковальчук О. Н., Настенко А. І., Пілаєва О. М. Українська мова. 2 клас. I семестр (за підручником М. Д. Захарійчук) - Х. : Основа, 2013. С. 23-24 Захарійчук М. Д. Українська мова: підручник для 2 класу. К.: Грамота, 2012. С. 14-Ляшенко Л. Л. Українська мова. 2 клас. – Х.: Ранок. 2013. – С. 25 Махновська Т. К. Розвиток творчої діяльності учнів на основі прочитаного і малюнка. // Бібліотечка вчителя початкової школи. – 2005. – №8 – С. 1-24. Чудеса живого світу. Ілюстрована енциклопедія для дітей. – Х.: Веста, 2004. – С. 35 Інтернет-ресурси:1. http://fiz-cultura.ucoz.ua/news/ukr_mova_2_klas_zakharijchuk_pourochni_plani_ii_semestr/2014-02-17-824

pptx
Додано
11 лютого 2020
Переглядів
2808
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку