Презентація до уроку української літератури у 5 класі "Уроки правди й добра"

Про матеріал

Презентація до уроку літератури рідного краю в 5 класі на тему "Уроки правди й добра у творах письменників рідного краю", розробка уроку додана раніше

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЗАХАРЧЕНКО Н.Ю. УРОК ЛІТЕРАТУРИ РІДНОГО КРАЮ У 5 КЛАСІ УЧИТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ ТА ЛІТЕРАТУРИ ЗАГАЛЬНООСВІТНЬОЇ ШКОЛИ

Номер слайду 2

МЕТА, ЗАВДАННЯ УРОКУ: навчити учнів на матеріалі твору розкрити вічну проблему боротьби добра і зла, осмислювати вчинки героїв; розвивати уміння давати оцінку людським якостям, вчинкам, аргументовано висловлювати власні думки, спостереження, роздуми; формувати позитивний життєвий світогляд, віру у перемогу добра; виховувати доброту, співчуття, милосердя, любов до природи.

Номер слайду 3

ТИП, ОБЛАДНАННЯ, МЕТОДИ Й ПРИЙОМИ УРОКУ: Тип: урок формування й удосконалення вмінь та навичок (комбінований). Обладнання: відеосюжет, тексти оповідання, «квіточки», наочний та ілюстрований матеріали до оповідання, символічна «Чаша добра», мультемедійна презентація. Методи й прийоми: бесіда, словникова робота, «Незакінчене речення», «Скринька запитань», робота з текстом, виразне читання тексту вчителем, читання за ролями, психологічна вправа «Чаша Добра», самооцінювання.

Номер слайду 4

ПРОГНОЗОВАНІ РЕЗУЛЬТАТИ Учні знатимуть: зміст оповідання; як варто ставитися до людських вчинків. Учні вмітимуть: давати поширені відповіді на запитання, підтверджуючи їх цитатами з твору; визначати і розкривати роль художніх засобів.

Номер слайду 5

СТРУКТУРА УРОКУ: І. Мотиваційний етап. ІІ. Цілевизначення і планування. ІІІ. Опрацювання навчального матеріалу. ІV. Рефлексійно-оцінювальний етап. V. Домашнє завдання.

Номер слайду 6

ВІДЕОСЮЖЕТ

Номер слайду 7

ПРАВДА – те, що відповідає дійсності; істина. ДОБРО - усе позитивне в житті людей, що відповідає їх інтересам, бажанням, мріям; благо.

Номер слайду 8

ЗАПИС У ЗОШИТІ ________________ Класна робота Уроки правди й добра. Оповідання «Дом на песке»

Номер слайду 9

АНАСТАСІЯ КАРАЧЕНЦЕВА (МАТВІЄНКО) Родилась в городе Горловка, где в настоящее время проживает. Является студенткой ДГПУ ГИИЯ, прозаик.  Первый рассказ был опубликован в газете «Скрепка» в 2010 году. В период с 2010 по 2012 занималась в Центре Внешкольного Образования в кружке «Литературное краеведение», с 2012 по 2013 состоит в литературном клубе ГИИЯ «Творчество без границ». Публиковалась в литературных альманахах ГИИЯ, "Вольные стражи весны", "Литературная Горловка", в журнале "Пять стихий".

Номер слайду 10

ДАЙ ВІДПОВІДЬ ПРОЧИТАВШИ ОПОВІДАННЯ «ДОМ НА ПЕСКЕ» Я -ПОБАЧИВ… -ПОЧУВ… -ВІДЧУВ…

Номер слайду 11

КВІТОЧКИ БАЖАНЬ

Номер слайду 12

МОНАСТИР (СВЯТОГІР’Я)

Номер слайду 13

ФІЗКУЛЬТХВИЛИНКА «ТЬОТЯ ПОЛЯ»

Номер слайду 14

ЧАША ДОБРА «…можна позбутися всього недоброго в собі, даруючи добро іншим…»

Номер слайду 15

«НЕЗАКІНЧЕНЕ РЕЧЕННЯ» ПІСЛЯ СЬОГОДНІШНЬОГО УРОКУ Я: ВІДЧУВАЮ… РОЗУМІЮ… ДУМАЮ…

Номер слайду 16

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ Обов’язкове загальне: записати у зошиті поради «З чого почанати робити добро». Обов’язкове на вибір: а) дати відповіді на питання, що написані на подарованих вам квіточках; б) підготуватися письмово до характеристики улюбленого персонажа твору. За бажанням: а) намалювати портрет героя твору, що найбільш сподобавсь; б) знайти тлумачення слова «гуманізм» і написати вірш або казку до цього слова.

Номер слайду 17

ПОДАРУНОК ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

ppt
Додано
25 березня 2018
Переглядів
1215
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку