Презентація до уроку української мови для учнів 2 класів

Про матеріал

Презентація до уроку української мови для учнів 2 класів.Тема уроку. Узагальнення знань про прикметник як частину мови. Узагальнити і систематизувати знання про прикметник, удосконалювати вміння і навички впізнавати прикметник за питанням, значенням і роллю в реченні;встановлювати зв'язок між іменником і прикметником,розвивати вміння аналізувати, робити висновки та узагальнювати мовні явища, спонукати до творчого пошуку; розвивати писемне мовлення учнів, спостережливість, інтерес до навчання,збагачувати словниковий запас учнів,виховувати любов до рідного слова , повагу до своєї рідної землі, повагу до традицій українського народу.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сьогодні у нас незвичайний урок Сьогодні ми зробимо ще один крок В країну відому, в країну чудову, Що нас так чекає й збагачує мову. Так, перед нами нелегкі задачі, То ж побажаємо собі ми удачі, Терпеливості для вас. За роботу, в добрий час.

Номер слайду 2

- Які ви знаєте частини мови?- Яка частина мови називається іменником?Впіймай іменник ( діти називають по черзі іменники)- Яка частина мови називається прикметником?

Номер слайду 3

Тема уроку. Узагальнення знань про прикметник як частину мови.

Номер слайду 4

У у ук ра ськ Україна українці українська. Я щасливий, що живу в Україні.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Україна

Номер слайду 7

Вишитий рушник пройшов крізь віки. На бабусиному рушнику вишиті барвисті квіти. Це символ краси та молодості. Переплелись на ньому червоний,чорний, блакитний та жовтий кольори. Вишитий рушник – життєва стежина людини, її оберіг.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Без верби і калини нема України. Визначити частини мови. Яка частина мови називається іменником?

Номер слайду 10

І в .- виписати слова які відповідають на питання ( який?)ІІ в. - виписати слова які відповідають на питання (яка?)ІІ в. - виписати слова які відповідають на питання (яке?)ІV в. - виписати слова які відповідають на питання ( які?) Свіжа , приємний ,солов'їна, тепле , лагідні , м’яке , блискучі , пухнаста , чистий , морозний , зимове , холодна , зелені, мелодійна .

Номер слайду 11

дерево високе , а кущ …дорога широка , а стежка ...річка глибока . а потічок ...

Номер слайду 12

Встала весна ....... землю........... розбудила,уквітчала її рястом. Барвінком укрила.

Номер слайду 13

підібрати 5 прикметників близьких і протилежних за значенням. записати 5 прислів'їв з прикметниками. скласти текст 5 – 6 речень " Україна моя" використовуючи прикметники.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Дякуємо за увагу.

pptx
Додано
31 січня 2018
Переглядів
4408
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку