Презентація до уроку української мови на тему "Змінюю іменники за числами"

Про матеріал
Презентація розроблена до уроку української мови в 3 класі за підручником К. Пономарьова, Л. Гайова.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Змінюю іменники за числами.

Номер слайду 2

Організаційна частина. Нумо, діти, підведіться!І приємно посміхніться. Продзвенів уже дзвінок,Починаємо урок.

Номер слайду 3

Мозковий штурм по темі «Іменник»

Номер слайду 4

1. Запиши слова, визнач рід іменників. Дятел, сонце, ділянка, дерево, щілина, дзьоб.2. Випишіть іменники назви неістот. Турист, шелест, емблема, Андрій, вікно, частина, романтик, екзамен, нафта, актор, слоненя, Кременець, озеро.

Номер слайду 5

Каліграфічна хвилинка. Тт Та ат ти ит тя ут тм. Тарас Григорович Шевченко — геній українського народу.

Номер слайду 6

Тема нашого уроку. Змінювання іменників за числами. Завдання уроку: ознайомитися із поняттями однина і множина, навчитися визначати число іменників.

Номер слайду 7

Прочитай слова. Визнач, до якої частини мови вони належать. дівчина дівчата будинок будинки птах птахи Проведи дослідження! 1. Поясни, чим відрізняються слова першої і другої колонок. 2. У якій колонці іменники мають форму однини? 3. У якій колонці іменники стоять у формі множини? Перевір себе за правилом.Іменники змінюються за числами. Іменники в однині називають один предмет. Наприклад: їжак, олівець. Іменники у множині називають два і більше предметів. Наприклад: їжаки, олівці.

Номер слайду 8

Прочитай вірш. Що ти знаєш про його автора? Садок вишневий коло хати, хрущі над вишнями гудуть. Плугатарі з плугами йдуть, співають ідучи дівчата, а матері вечерять ждуть. Сім’я вечеря коло хати, вечірня зіронька встає. Дочка вечерять подає, а мати хоче научати, так соловейко не дає.

Номер слайду 9

Тарас Григорович Шевченко

Номер слайду 10

Випиши з вірша виділені іменники у дві колонки. ОДНИНА МНОЖИНА

Номер слайду 11

Домашнє завдання: с.89 впр. 9 Прочитай текст і спиши, вибравши потрібну букву з дужок. Випиши виділені іменники, зміни їх за числами. На (Ч,ч)еркащині є (М,м)істо (К,к)анів. Тут на високому березі (Д,д)ніпра стоїть пам’ятник (Т,т)арасові (Ш,ш)евченку. Це місце називається (Т,т)арасовою (Г,г)орою. На цій (Г,г)орі похований великий український (П,п)оет.

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
2 березня
Переглядів
54
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку