Презентація до уроку української мови "Узагальнення та систематизація вивченого про дієслово.ЧастинаІ".

Про матеріал
Презентація відправленого уроку української мови "Узагальнення та систематизація вивченого про дієслово. Частина І."Підготувала Л.Безрукава.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Олександр Авраменко— український педагог, теле- та радіоведучий. Доцент Київського університету імені Бориса Грінченка. Вчитель-методист. Заслужений працівник освіти України. Автор понад п'ятдесяти підручників та посібників з української мови й літератури. Лауреат Міжнародної літературно-мистецької премії імені Григорія Сковороди. Суса́на Джамаладі́нова (більш відома як Джама́ла) - українська співачка,  народна артистка України, переможниця 8-го міжнародного конкурсу «Нова хвиля» та 61-го пісенного конкурсу «Євробачення»

Номер слайду 2

Олекса́ндр Шалі́мов  -український хірург , один із засновників української хірургічної школи. Провів близько 40 тисяч операцій. Автор більше 830 наукових праць та 112 винаходів. Олекса́ндр У́сик - професійний український боксер. Абсолютний чемпіон світу у важкій вазі (версії WBO (2016 — н.ч.), WBC (2018 — н.ч.), IBF (2018 — н.ч.), WBA (Super) (2018 — н.ч.), The Ring (2018 — н.ч.), олімпійський чемпіон (2012) Заслужений майстер спорту України

Номер слайду 3

Андрі́й Шевче́нко -український футболіст. Заслужений майстер спорту України. Нагороджений найвищою державною відзнакою — «Герой України». Один з найрезультативніших бомбардирів єврокубкових турнірів за всі сезони Ліги чемпіонів. Наразі — головний тренер збірної України. Нік Вуйчич — людина, що стала легендою. Нік народився без рук і без ніг, та зумів зробитися світовою знаменитістю. Його біографія надихає, мотивує і піднімає хворих на ноги. Відомий як чудовий оратор та коуч, який подорожує і дає масштабні семінари

Номер слайду 4

У СПІХ =ДІЯТИ

Номер слайду 5

Тема уроку: Узагальнення та систематизація вивченого про дієслово. Частина І. Дієслово — слово діє: Ходить, робить, носить, сіє, Слово плаче і радіє, Усміхається і мріє. Дієслово — слово діє: Вірить, любить і жаліє, Не злословить, не лукавить, Серця ближнього не ранить. Дієслово — слово діє: Народилось і зоріє, Розвивається і квітне, Слово любе, слово рідне! Л. Лужецька 

Номер слайду 6

Номер слайду 7

СПОСОБОВІ ДІЄСЛОВА НЕОЗНАЧЕНА ФОРМА (ІНФІНІТИВ)подивітьсязнатине зналистатине хотіливчитипослухайтеговорять

Номер слайду 8

1. Тетяна тиждень (не)здужала, проте ретельно готувалася до іспиту.2. Олексій так і (не)здужав самостійно опанувати пропущений матеріал.3. Я (не)навиджу рабства кайдани.  4. (Не)славити героїв лише потрібно,а й самому бути готовим до подвигу. 5. Такі вчинки (не)славлять кожного українця.6. У чужому оці й порошинку бачить, а в своєму й сучка (не)добачає 7. Тетяна (не)покоїлася, що (не)зможе переконати присутніх у своїй правоті.8. (Не)покоїтись на лаврах слави наших славних пращурів закликає Шевченко, а боротися за незалежність України. 9. (Не)зчулася Тетяна, як спокуса швидкого збагачення штовхнула її на нечесний шлях.

Номер слайду 9

1. Тетяна тиждень нездужала (хворіла), проте ретельно готувалася до іспиту.2. Олексій так і не здужав (не зміг) самостійно опанувати пропущений матеріал.3. Я ненавиджу рабства кайдани.  4. Не славити ( не прославляти) героїв лише потрібно, а й самому бути готовим до подвигу. 5. Такі вчинки неславлять ( ганьблять) кожного українця.6. У чужому оці й порошинку бачить, а в своєму й сучка недобачає. ( префікс недо-) 7. Тетяна непокоїлася (хвилювалася), що не зможе переконати присутніх у своїй правоті.8. Не покоїтись (не спочивати) на лаврах слави наших славних пращурів закликає Шевченко, а боротися за незалежність України. 9. Незчулася Тетяна, як спокуса швидкого збагачення штовхнула її на нечесний шлях.

Номер слайду 10

А) У храмі успіху немає відкритих дверей. Храм успіху немає відкритих дверей. Б) У храмі успіху не має відкритих дверей. Храм успіху не має відкритих дверей. В) У храмі успіху немає відкритих дверей. Храм успіху не має відкритих дверей. Г) У храмі успіху не має відкритих дверей. Храм успіху немає відкритих дверей.

Номер слайду 11

« У їдальні» « На перерві» « У транспорті» Скласти діалог або полілог на одну із тем, правильно використовуючи етикетну форму:

Номер слайду 12

Розпізнайте зайве слово у кожному рядку:1) готуюся, розчісуюся, вибачаюся, слухаюся;2) переміг, вивчав, здобув, прославився;3)отримували,працюють,вивчали,досліджували;4)буду навчати, буду читати , вивчатиму, буду працювати;5)допомагаю, працюю,здобуду,пишу, читаю; 6)вивчив, вивчала, вивчений, вивчають

Номер слайду 13

Запропонуйте власний варіант закінчення перефразованого вислову Зігмунда Фрейда: «(Не) порівнюй себе з кимось іншим, а порівнюй…….”

Номер слайду 14

Рефлексія: Продовж речення: Тепер я можу…Тепер я знаю…На уроці я …….- удосконалив (знання, уміння)…-збагатив лексичний запас такими словами……Мені найбільше сподобалося…….. Мені найбільше запам’яталося…….

Номер слайду 15

Домашнє завдання: підготувати повідомлення про дієслово ( на вибір) у формі- замітки до журналу;- вірша або сенкану;- казки

pptx
Додано
26 жовтня 2019
Переглядів
818
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку