Презентація до уроку української мови в 1класі "Равлик і кит"

Про матеріал

Презентація до уроку на тему :"Равлик і кит". До підручника Українська мова. Буквар : підруч. для 1 кл. закл. загал. серед. освіти (у 2-х частинах) : Ч. 2 / О. Л. Іщенко, С. П. Логачевська. — Київ : Літера ЛТД, 2018. — 112 с.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дж. Дональдсон «Равлик і кит» (уривок)

Номер слайду 2

Робота із загадкою. Хто буде сьогодні у нас гостювати, ви дізнаєтесь, коли відгадаєте загадки. Весь день я повзу по доріжці –То випущу, то заховаю ріжки. Повзти додому я не поспішаю –Навіщо поспішати мені по-пустому?Свій будинок завжди з собою ношу –І тому я завжди вдома. Я великий, важкий, мов ракета, стрімкий. В океані живу – випірнаю, пливу з буруна на бурун… Потрапляю на гарпун.

Номер слайду 3

Це казка про мале Равленя, яке дуже хоче дізнатися, який світ великий. Про його величезного друга Кита. Авторка казки – Джулія Дональдсон, відома сучасна англійська казкарка, твори якої дуже полюбляють діти всього світу і наші українські діточки теж. Показове читання уривка казки. Підручник ст. 68

Номер слайду 4

Розглядання обкладинки книжки. Про що розповідають назва і обкладинка книжки?- Навіщо у книжці ілюстрації?- Завдяки кому ти можеш читати цю книжку українською мовою?

Номер слайду 5

Показове читання уривка казки- Чи відправився равлик у мандрівку?- Чому ви так вважаєте?

Номер слайду 6

Читання слів з дошкивам чорнюча повзтимале маленький розгледітискеля непосидючий прилиплисімеєчка сірого мандрувати- В першому стовпчику назвіть найкоротше і найдовше слово.- В третьому стовпчику назвіть слова, які відповідають на питання що робити?

Номер слайду 7

Робота в зошиті на с. 44

Номер слайду 8

Робота в зошиті на с. 44

Номер слайду 9

Підсумок уроку. Чи сподобався вам наш сьогоднішній герой?Кому захотілося прочитати його історію?Друзям, равлику і киту, доведеться побачити багато чарівного, цікавого і, навіть, небезпечного. Але наш маленький герой зробить величезну справу – урятує Кита. А ще він навчить свою родину мандрувати.

Номер слайду 10

Домашнє завдання

pptx
Додано
11 серпня 2022
Переглядів
469
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку