Презентація до уроку української мови в 4 класі на тему " Правопис закінчень іменників чоловічого роду в орудному відмінку однини"

Про матеріал
Презентація до уроку з української мови в 4 класі за підручником Л. Варзацької " Українська мова та читання" частина 1 на тему " Чумацький Шлях сріблясту куряву простеле", Правопис закінчень іменників чоловічого роду в орудному відмінку однини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентаціядо уроку української мови в 4 класіза підручником Л. Варзацької « Українська мова та читання» частина1 Створила учитель початкових класів ЗЗСО гімназія № 9 Дружківської міської ради Донецької області Новикова Тетяна Георгіївна 2022 /2023 навчальний рік

Номер слайду 2

Урок української мови4 клас. Чумацький Шлях сріблясту куряву простеле. Правопис закінчень іменників чоловічого роду в орудному відмінку однини

Номер слайду 3

КАЛІГРАФІЧНА ХВИЛИНКАОріон сузір’я Ліра1. Прочитайте і доповніть міркування. Запишіть. Велику Ведмедицю у нас називають Великим Возом, бо коли пильно придивитися, то й справді…Малу Ведмедицю часто звуть Ковшем, бо це сузір’я за формою…2. Визначте рід і відмінок виділених іменників.чому, на вашу думку, ці слова мають різні закінчення?

Номер слайду 4

СХЕМА РОБОТИ З ІМЕННИКАМИ

Номер слайду 5

СЛОВНИКОВА РОБОТАМІЗИНЕЦЬ ГЕКТАР ПОСЕРЕДИНІПРАВОПИС ЦИХ СЛІВ ТРЕБА ЗАПАМ’ЯТАТИ!Мізинець – п’ятий, найкоротший палець на руці або нозі;Гектар – одиниця площі квадрата зі стороною 100м # 100м;Посередині – у середині, в центрі чого- небудь;Курява – дрібні частинки, що нависають у повітрі або осідають на поверхні чого-небудь.

Номер слайду 6

РОБОТА ЗІ СЛОВАМИПостав іменники чоловічого роду в орудному відмінку однини і запиши: Хліб, мізинець, вівчар, майстер,звичай,водій, вечір, гектар, маляр, душ, коровай, м’яч, водограй, кобзар. Правопис закінчень іменників чоловічого роду з основою на – р в орудному відмінку однини перевіряємо за орфографічним словником.

Номер слайду 7

Робота з текстом. Чумацький шлях Широку світлу смугу, яка перетинає посередині небосхил і відома в астрономії під назвою Молоч-ний шлях, в Україні називають Чумацьким Шляхом. Чумаки здавна возили з Криму сіль та рибу. Бага-то днів їхали вони, багато ночей спали просто неба, вдивляючись у його візерунки.І здавалась ота світла зоряна смуга, що простягнулась якраз у напрямку їхніх мандрів, без-конечною,як степовий роз’їжджений шлях. Ось чо-му українці називали її Чумацьким Шляхом.Із чим пов’язували українці зоряні візерунки Чумацького. Шляху? Який це тип тексту?

Номер слайду 8

ПІДСУМОК УРОКУ. РЕФЛЕКСІЯГра “ Закінчи речення”На уроці я навчився…. Найбільше в мене получилося…. Наступного уроку я хочу навчитися…

pptx
Додано
19 грудня 2022
Переглядів
938
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку