Презентація до уроку української мови "Власні і загальні іменники. Велика буква у власних іменниках."

Про матеріал
Презентація призначена для використання на уроці української мови у 3 класі. Розроблена відповідно до теми уроку "Власні і загальні іменники. Велика буква у власних іменниках" за підручником «Українська мова". 3 клас (авт. М.С.Вашуленко, О.І.Мельничайко, Н.А.Васильківська)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

 1. Іменники – це слова, які означають:а) назви предметівб) ознаки предметівв) дії предметів2. На які питання відповідають іменники? а) який? яка? яке? які?б) хто? що?в) що робить? що роблять? що робив? що буде робити?3. Познач рядок, у якому записані тільки іменники.а) ніч, річка, широкийб) вишня, приходив, орел в) поет, місто, дівчинкаstyle.font. Stylestyle.font. Weightstyle.text. Decoration. Underlinestyle.font. Stylestyle.font. Weightstyle.text. Decoration. Underlinestyle.font. Stylestyle.font. Weightstyle.text. Decoration. Underline

Номер слайду 3

Тема. Власні і загальні іменники. Велика буква у власних іменниках.

Номер слайду 4

КОЛА ВЕНАмістопроспектводосховищерічкаобласть. Енергодар. Енергетиків. Каховське. Дніпро. Запорізька Іменники

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Домашнє завдання. Завдання за вибором: Знайти цікаву інформацію про походження назв вулиць нашого міста. Знайти і виписати з підручника «Літературне читання» 5 прізвищ та імен письменників.

Номер слайду 9

МОЛОДЦІ !Дякую за урок!

pptx
Додано
17 лютого 2020
Переглядів
2471
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку