Презентація до уроку "Узагальнення вмвченого з теми "Іменник"

Про матеріал
Презентація містить різноманітні нестандартні форми та методи роботи, які моіжна використати під час повторення вивченого з теми "Іменник"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Узагальнення та систематизація знань з теми «Іменник» Презентацію підготувала вчитель української мови Путивльської ЗОШ І – ІІІ ст. № 1 імені Радіка Руднєва Пищикова Л.В.

Номер слайду 2

Мета: узагальнити й ситематизувати знання учнів із теми «Іменник», розвивати пам`ять, логічне мислення дітей, збагачувати активний словниковий запас, виховувати любов до України, до рідної мови.

Номер слайду 3

Вправа «Долоньки»

Номер слайду 4

Велична, щедра і прекрасна мова! Прозора й чиста , як гірська вода! Це України мова барвінкова, така багата й вічно молода.

Номер слайду 5

«Мова- чисте джерельце»

Номер слайду 6

«На святковому параді»

Номер слайду 7

Запишіть іменники у два стовпчики: вжиті в однині; вжиті в множині. У кожному іменнику підкресліть першу літеру.З цих літер прочитаєте народне прислів’я. Доля, ножиці, екзамени, озеро, приклади, радощі, берег, радість, електрика, дочка, обеліски, птахи, іграшка, абрикоси, дерева, ліс, олівець, експонати. Вправа з «ключем»

Номер слайду 8

«Каліграфічна хвилинка» Добре діло не пропаде.

Номер слайду 9

Робота в парах «Слова в однині та множині»

Номер слайду 10

«Письмо з пам'яті» Нам батьки і вчителі зичать щастя на Землі

Номер слайду 11

Робота в групах «Складемо поезію»

Номер слайду 12

Ми горді тим, що українці з роду, що в жилах в нас козацька кров тече. І роду нашому немає переводу. І радість до життя в нас б'є ключем. Ми - українці … В нас єдина доля. Бо ми цінуєм кожну світлу мить, і любим золоте пшеничне поле, і неба синього безмежную блакить. Тож, крикнемо, щоби усі почули: «Ми - українці! Це у нас в серцях!»

Номер слайду 13

Відмінки Називний відмінок – хто? що? Родовий - кого? чого? Давальний - кому? чому? Знахідний - кого? що? Орудний - ким? чим? Місцевий - на ( у) кому? чому? Клична форма

Номер слайду 14

Домашнє завдання І група - Виписати п'ять прислів'їв про мову. ІІ група- Скласти й записати пять речень про рідну мову.

ppt
Додано
24 лютого 2021
Переглядів
567
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку