Презентація до уроку в 6 класі "Історія як наука"

Про матеріал

Презентація створена до уроку Всесвітня історія. Історія України. Інтегрований курс. для 6 класу. В презентації вміщено завднання, які допоможуть учням опрацювати матеріал уроку.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ДАЙТЕ ВІДПОВІДІ НА ЗАПИТАННЯЩо таке історія?Що таке історична подія?Що таке історичні джерела? Які історичні джерела ви знаєте?Чому для отримання достовірної історичної інформаціїї потрібно використовувати різні історичні джерела. Яку роль у подіях минулого відіграють історичні діячі ?

Номер слайду 2

ТЕМА. Як працювати з підручником інтегрованого курсу історії . Предмет і завдання історії.

Номер слайду 3

МЕТАвідновити уявлення про те, що таке історія, предмет і завдання історії, періодизація як спосіб упорядкування історії як історичні процеси розвиваються в просторі та часі, що таке історичні джерела й події, хто такі історичні діячі; створити початкове уявлення про історію стародавнього світу; з’ясувати, якими є основні історичні джерела з історії стародавнього світу; відновити набуті в попередньому році навички роботи з історії й розпочати формування нових навичок, розвиввати вміння користуватися підручником для виконання завдань у класі й удома; зацікавити новим навчальним предметом.

Номер слайду 4

ПЕРІОДИЗАЦІЯ ВСЕСВІТНЬОЇ ІСТОРІЇІ період — історія Стародавнього світу: від появи перших людей — до кінця V ст.;II період — історія Середніх віків (кінець V — до кінця XV ст.);IІІ період — історія Нового часу (з кінця XV — XIX ст.);IV період — Новітня історія (XX ст. — до наших часів).

Номер слайду 5

Працюємо зі схемоюІсторичні джерела. РЕЧОВІПИСЕМНІУСНІ

Номер слайду 6

1) Етнографія А) Наука, що вивчає системи літочислення і календарі, встановлює дати створення речових і писемних пам’яток2) Антропологія Б) Наука про походження і розвиток людини3) Хронологія В) Найбільш тривалий період всесвітньої історії4) Археологія Г) Наука, що вивчає історичне минуле людства за речовими джерелами5) Історія стародавнього світу Д) рівень розвитку суспільства, коли між людьми виникає нерівність й утворюється держава; з’являються міста, писемність6) Цивілізація Е) Наука, що вивчає звичаї, традиції, вірування і побут народів

Номер слайду 7

Оберіть одне із пропонованих речень і закінчіть його:«Мені подобається історична наука, тому що ...»«Мені було цікаво (не цікаво) на уроці, тому що...»«Існують такі види історичних джерел:...» 

Номер слайду 8

Домашнє завдання. Опрацювати матеріал § 1 Поясніть, чому історію називають «подорожжю в часі та просторі»

pptx
До підручника
Всесвітня історія. Історія України 6 клас (Пометун О.І., Мороз П.В., Малієнко Ю.Б.)
Додано
12 січня 2019
Переглядів
4388
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку