Презентація до уроку в 6 класі "Ізраїльсько-Юдейське царство"

Про матеріал
Презентація до уроку із всесвітньої історії в 6 класі на тему "Ізраїльсько-Юдейське царство". Матеріал передбачає інформацію щодо появи єврейської держави.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

    Тема: «Ізраїльсько-Іудейське (Юдейське) Царство»

Номер слайду 2

Актуалізація знань1. Які дві річки протікають на території Держав Дворіччя?  А) Ніл і Тигр;  Б) Ніл і Євфрат;    В) Тигр і Євфрат.2. Храм у вигляді ступінчастої вежі у країнах Дворіччя називався:    А) зіккурат; Б) піраміда,3. В яку затоку впадають річки Тигр та Євфрат?   А) Амурську, Б) Бенгальську В) Перську4. Назвіть два перших царства, що виникають на території Дворіччя:   А) Ур та Урук,  Б) Шумер та Аккад     В) Вавилон та Ассирія5.  Як давні греки називали територію Дворіччя?А) Месопотамія; Б) Вавилонія6. Який цар першим видам писані закони?    А) Рамзес ІІ.    Б) Тутмос ІІІ,      В) Хаммурапі,    Г) Тіглат-Паласар7. Столиця АссиріїА) Ур      Б) Вавилон   В) Ніневія8. Яке плодове дерево, що росте на території Дворіччя називають «деревом життя»? А) мандаринове дерево,     Б) фінікова пальма      В) лимонне дерево9. У жителів Дворіччя Еа був богом     А) неба    Б) води     В) землі10. Хто такі жерці   А) служителі храмів,  Б) люди, що знали писемність,   В) воїни

Номер слайду 3

У XIV-XIII ст. до н. е. з Дворіччя на землі Ханаану (Палестини) при­йшли скотарські племена євреїв. Слово євреї означало «зарічні люди»,адже прийшли вони через річку Євфрат.Євреї  — давній  народ зі стародавнього Ізраїльського та Юдейського царств.[Етнічною територією розселення євреїв вважаються Близький Схід. Релігією євреїв є юдаїзм.

Номер слайду 4

Історію цього народувикладено в Біблії, у Старому Завіті

Номер слайду 5

Біблія- літературне джерело, де єврейський народ записав свою історію.

Номер слайду 6

Звідки пішло слово «біблія»? Від назви міста Бібл, жителі якого виробляли папір першими в Передній Азії. Книжки з паперу стали називати біблами, або бібліями.

Номер слайду 7

Близько 1700 р. до н. е. плем’я на чолі з Авраамом із міста Ур переселилось до Палестини. У Біблії розповідається, що першим євреєм був саме Авраам, якого і вважають прабатьком усіх євреїв. Від Авраама походив рід, який починався сином Ісааком та онуком Яковом. Яків згодом змінив ім’я на Ізраїль - саме тому євреїв стали називати ізраїльтянами.

Номер слайду 8

Розташування. На півдні регіону Близький Схід, там, де знаходиться Палестина, - територія сучасних Ізраїлю та Йорданії

Номер слайду 9

У IX ст. до н. е. цар Саул об’єднав єврейські племена та заснував Ізраїльське царство. За розмірами воно було невеликим, його населення займалося переважно землеробством та скотарством. Одночасно з Ізраїльським царством на півдні утворилося Іудейське царство. Згідно з легендою, це царство заснував Давид. Після смерті Саула Давид об’єднав обидва царства. Найбільшої могутності це царство досягло за часів правління царя Соломона.

Номер слайду 10

Утворення Ізраїлю та Іудеї ХІ ст. до н. е.цар Саул цар Давид Ізраїль Іудея1004 р. до н. е. ДавидІзраїльсько – Іудейськецарство

Номер слайду 11

Давид – засновник об’єднаного царства

Номер слайду 12

“ Золотий вік “царя Соломона(964 – 928 рр. до н. е.) Найбільшої слави та могутності досягло Ізраїльсько – Іудейське царство за часів царя Соломона, сина Давидового, якого євреї вважали наймудрішим із людей. На четвертий рік свого царювання Соломон почав будувати в Єрусалимі великий храм богу Ягве.

Номер слайду 13

Землероби й скотарі ворогували між собою, і після смерті Соломона держава розпалася на дві частини: Ізраїль - зі столицею в Самарії та Іудею (або Юдею) - зі столицею в Єрусалимі. Тривала війна послабила обидві держави, і вони стали легкою здобиччю завойовників. Ізраїльське царство захопила Ассирія, а населення продали у рабство. Згодом Палестина під назвою Іудея увійшла до складу Римської імперії

Номер слайду 14

Цар Давид правивІзраїльським царством від 1005 до 965 р. до н. е.

Номер слайду 15

За сина Давида Соломона Ізраїльсько-Іудейське царство сягнуло свого розквіту.

Номер слайду 16

Домашнє завдання. Опрацювати параграфи 17, 18 Виписати нові слова: «юдаїзм», «монотеїзм»;Знайти значення виразу «Соломонове рішення»Прикріпити фото виконаного завдання в Гугл-форму

pptx
Додано
21 січня 2021
Переглядів
4710
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку