Презентація до уроку " Вибори .Проведення імітаціонной гри “ Вибори до шільного самоврядування”

Про матеріал
Презентація до уроку " Вибори .Проведення імітаціонной гри “ Вибори до шільного самоврядування"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема. Вибори. План дій щодо підготовки і проведення імітаційної гри«Шкільні вибори 2020!»

Номер слайду 2

Мета: ознайомити учнів з формами народовладдя, принципами реалізації права на участь в управлінні державою, зі шляхом реалізації права на участь в референдумі; видами виборчих систем; сформувати уявлення про виборчий процес через гру ; ознайомити з документацією виборчого процесу: запрошення , посвідчення , бюлетні для голосування , протоколи та інше; формувати в учнів розуміння необхідності та доцільності участі кожного у виборах ; виховувати до думок інших людей, повагу до рішення, прийнятого більшістю, патріотизм та бажання приймати участь у народному волевиявленні. Основні поняття: пряма та представницька демократія, референдум, принципи проведення виборів. Тип уроку: ділова гра. Обладнання: підручник, витяги з Конституції України, мультимедійний проектор, дидактичні матеріали 

Номер слайду 3

План роботи:1. Актуалізація опорних знань учнів( бесіда з пройденого матеріалу);2. Ділова гра (підготовчий етап, проведення імітаціонной гри “Вибори до шкільно самовлядування”);3. Підсумок та аналіз уроку, оцінювання учнів;4. Домашне завдання.

Номер слайду 4

Народовладдя в Україні. Вибори в Україні. Принцип вільного проведення виборів означає, що кожен має право вільно визначати своє рішення на виборах та референдумах.Іншим принципом проведення виборів є їх загальність. В Україні цей вік визначено 18 років. Наступним принципом виборів є їх рівність. Цей принцип передбачає, що кожен виборець має рівну кількість голосів, отримує рівну кількість бюлетенів. Принцип таємності голосування, який передбачає неприпустимість здійснення будь-якого контролю за волевиявленням громадян, також закріплений конституційно. Виборча система — це встановлений Конституцією та законами порядок проведення та визначення результатів виборів. Існують три різновиди виборчих систем, кожний із яких має багато конкретних варіантів: мажоритарна, пропорційна та змішана. Бесіда:

Номер слайду 5

Етапи виборчого процесу Виборчий процес, відповідно до законодавства, має такі етапи:утворення виборчих комісій;реєстрація кандидатів на пост ;3) проведення передвиборної агітації;4) створення спеціальних виборчих дільниць, що існують на тимчасовій основі;5) складання списків виборців, їх перевірка та уточнення;6) голосування в день виборів Президента України;7) підрахунок голосів виборців, установлення підсумків голосування і результатів виборів Президента України та їх офіційне оголошення;8) припинення повноважень окружних та дільничних виборчих комісій.

Номер слайду 6

Підготовчий етап Субєкти виборчого процесу ( вибоча комісія, виборча дільниця , кандидати, спостепігачі,виборці)Розподіл обов’язків : - виборча комісія (реєстрація кандидатів , видача посвідчень , збирання протоколів , оголошення результатів)-виборча дільниця (скласти списки виборців, запрошення, бюлетні , протокол підрахунку голосів, підготовка столів , кабінки для голосування , урни , ручки)-Кандидат (реестрація, отримання посвідчення, відео звернення , трибуна)-Спостерігачі ( регестрація правопорунень під час виборчого процесу)-Виборці ( знайомство з кандидатами , спілкування, голосування) 

Номер слайду 7

Створення документації кожного учасника виборчого процесу-запрошення-бюлетні-протокол-посвідчення 

Номер слайду 8

1 етап2 етап3 етап4 етап5 етап6 етап7 етап. Проведення імітаціонной гри “ Вибори до шільного самоврядування”

Номер слайду 9

Підсумки уроку. Домашне завдання. Підсумки уроку. Аналізуємо роботу на виборах кожно учасника .. Наголошуємо на необхідності кожному громадянину бути причетним до вирішення найважливіших питань життя країни. Оцінювання учнів:_______________________________________________ Домашне завдання переджальне домашне завдання параг. 15

pptx
Додано
6 грудня 2020
Переглядів
1627
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку