Презентація до уроку: "Вільям Шекспір "Ромео і Джульєтта"

Про матеріал
Вільям Шекспір “Ромео і Джульєтта” Трагедія “Ромео і Джульєтта” написана у перший період творчості Шекспіра. (1595 або 1594 р.) Один з найвідоміших творів драматурга. Зворушлива історія юного кохання обійшла весь світ. Раз по раз трагедія оживає на сценах театрів різних країн. Набуває нового життя в сучасних екранізаціях. Трагедія -з грецької – “цапова пісня”; драматичний жанр; в його основу покладено особливо напружений конфлікт, який часто завершується смертю героя. Конфлікт (з лат. – зіткнення, сутичка) – зіткнення, протиборство протилежних інтересів і поглядів зображене у літературному творі. Композиція драматичного твору: Експозиція - вступ. Зав’язка – вихідний пункт сюжету. Розвиток дії – розвивається конфлікт п’єси. Перипетії – події з несподіваним результатом. Кульмінація – конфлікт сягає найбільшого загострення. Розв'язка – заключний етап в розвитку конфлікту. Кінцівка – фінальний елемент твору. “Ромео і Джульєтта” Дія відбувається в італійському містечку Верона. Основна тема твору- історія трагічного кохання Ромео і Джульєтти. Конфлікт- ворожнеча двох сімей- Монтеккі і Капулетті. Проблеми: добра і зла: дружби і ненависті; вірності і смерті; кохання і сенсу життя.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вільям Шекспір “Ромео і Джульєтта” Трагедія “Ромео і Джульєтта” написана у перший період творчості Шекспіра. (1595 або 1594 р.) Один з найвідоміших творів драматурга. Зворушлива історія юного кохання обійшла весь світ. Раз по раз трагедія оживає на сценах театрів різних країн. Набуває нового життя в сучасних екранізаціях.

Номер слайду 2

Трагедія - з грецької – “цапова пісня”; драматичний жанр; в його основу покладено особливо напружений конфлікт, який часто завершується смертю героя. Конфлікт (з лат. – зіткнення, сутичка) – зіткнення, протиборство протилежних інтересів і поглядів зображене у літературному творі.

Номер слайду 3

Композиція драматичного твору: Експозиція - вступ. Зав’язка – вихідний пункт сюжету. Розвиток дії – розвивається конфлікт п’єси. Перипетії – події з несподіваним результатом. Кульмінація – конфлікт сягає найбільшого загострення. Розв'язка – заключний етап в розвитку конфлікту. Кінцівка – фінальний елемент твору.

Номер слайду 4

“Ромео і Джульєтта” Дія відбувається в італійському містечку Верона. Основна тема твору- історія трагічного кохання Ромео і Джульєтти. Конфлікт- ворожнеча двох сімей- Монтеккі і Капулетті. Проблеми: добра і зла: дружби і ненависті; вірності і смерті; кохання і сенсу життя.

Номер слайду 5

Композиція трагедії “Ромео і Джульєтта”: Експозиція – ворожнеча двох сімей. Зав’язка – вечірка у Капулетті. Розвиток дії,перипетії – несподівана закоханість у ворога. Кульмінація – згода Джульєтти на план брата Лоренцо. Розв’язка – смерть головних героїв. Кінцівка – примирення двох родин.

Номер слайду 6

Образи головних героїв. Сумніших оповідей не знайдете, Ніж про любов Ромео і Джульєтти. В. Шекспір Образи головних героїв представлені у динаміці.Вони проходять шлях від юності до зрілості за кілька днів. Молода і наївна Джульєтта стає рішучою і мудрою; вона ладна вмерти, аніж відмовитися від кохання. Меланхолійний і мрійливий Ромео зрозумів, що таке справжнє почуття; він, не вагаючись, іде на смерть заради кохання.

Номер слайду 7

Кохання в трагедії Шекспіра “Кохання може все і все здолає”. “Моя любов багата ділом - не словами – й пишається тобою без прикрас”. “Ох, не на радість ти, любов моя, Бо ворога кохаю ніжно я!”

Номер слайду 8

світло святість боротьба само- відданість розуміння одне одного чистота союз сердець життя визначення значущості іншої людини Ромео і Джульєтта

Номер слайду 9

“Світла трагедія” Трагедію “Ромео і Джульєтта” називають “світлою”, бо вона пройнята оптимістичною вірою в Людину. Кохання в трагедії – світле і радісне почуття. За право бути щасливими герої платять своїм життям. Але таке кохання перемагає смерть: ворогуючі родини примирюються.

Номер слайду 10

Домашнє завдання: 1. Дочитати трагедію “Ромео і Джульєтта”. 2. Вивчити напам'ять монолог героя хлопці – монолог Ромео ст. 157 “Померкли смолоскипи перед нею…” дівчата – монолог Джульєтти ст. 162 “Моє лице ховає маска ночі…”

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Садовенко Світлана
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
До підручника
Зарубіжна література 8 клас (Паращич В.В., Фефілова Г.Є.)
Додано
24 березня 2020
Переглядів
21252
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку