Презентація до уроку " Вуглеводи"

Про матеріал

Презентація до уроку " Вуглеводи" розрахована при блочному викладанні предмету.Вона дає можливість учням ознайомитися з класифікацією вуглеводів,будовою ,властивостями та застосуванням.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок в 9 класі КЗ Верхівцевського НВКучитель хімії Кукса Н. М. ВУГЛЕВОДИkuksa-natalija@mail.ru

Номер слайду 2

Цілі: Значення вуглеводів в харчванніКласифікація вуглеводів. Будова молекул. Фізичні властивостіХімічні властивостіДобування. Застосування

Номер слайду 3

Вуглеводи. Uglevod = вугілля+ вода?

Номер слайду 4

Вперше термін "вуглеводи" запропонував професор Дерптського (нині Тартуського) університету К. Г. Шмідт в 1844 р. У 1927 р. Міжнародна комісія по реформі хімічної номенклатури запропонувала термін "вуглеводи" замінити терміном "гліціди", однак стара назва "вуглеводи" вкоренилася і є загальноприйнятою.Історичні відомостіUglevod = вугілля + вода?

Номер слайду 5

Дисахариди. Цукроза. Мальтоза. Лактоза. Полісахариди. Крохмаль. Целлюлоза Прості Моносахариди Глюкоза. Фруктоза. Рибоза Дезоксирибоза. СкладніСN(H2 O)M ВУГЛЕВОДИ

Номер слайду 6

Моносахариди: глюкоза. Формула С6 Н12 О6

Номер слайду 7

Фруктоза С6 Н12 О6

Номер слайду 8

Дисахариди: Цукроза С12 Н22 О11 Міститься в цукрі

Номер слайду 9

Мальтоза – солодовий цукор. Міститься в солоді – пророщених, висушених тарозмолотих зернах ячменю

Номер слайду 10

Лактоза – молочний цукор. Міститься в молоці (від 4 до 6%)

Номер слайду 11

Полісахариди: Крохмаль(С6 Н10 О5)N

Номер слайду 12

Целлюлоза (С6 Н10 О5)N

Номер слайду 13

Фізичні властивості: Моносахариди та дисахариди: солодкі на смак; білі,кристалічні; добре розчинні у водіПолісахариди: Волокнисті або аморфні, без смаку,нерозчинні у воді

Номер слайду 14

Хімічні властивості глюкози:1. Горіння: C6 H12 O6 + 6 O2 = 6 H2 O + 6 CO2 + 2800 к. Дж 2. Окислення: C6 H12 O6 + Ag2 O = C6 H12 O7 + 2 Ag C6 H12 O6+Cu(OH)2= C6 H12 O7 + Cu2 O+H2 O3. Відновлення: C6 H12 O6 +Н2 = C6 H14 O6 4. Спиртове бродіння: C6 H12 O6 = 2 С2 Н5 ОН +2 CO2

Номер слайду 15

Хімічні властивості цукрози,крохмалю,целюлози. Гідроліз: а)цукроза: с12н22о11+н2о=с6н12о6+с6н12о6 глюкоза фруктоза б) крохмаль, целюлюза : ( С6 Н10 О5)n +n. Н2 О= n. C6 Н12 О6

Номер слайду 16

Добування вуглеводів. З рослин

Номер слайду 17

Вуглеводи - важлива складова частина харчування людини і тварин. Багато з них використовується у харчовій промисловості, текстильній, при виготовленні клеїв та лікарських препаратів. Використання вуглеводів Uglevod = вугілля + вода?

Номер слайду 18

Домашнє завдання: Прочитати §Виконати завдання:

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Паращак Наталія Миколаївна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Хімія 9 клас (Григорович О.В.)
Додано
27 червня 2018
Переглядів
1616
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку