Презентація до уроку "Я досліджую світ", 4 клас, "Природа голубої планети. Океани Землі"

Про матеріал
Мета: ознайомити учнів із поняттям океани, їх розміщенням на карті півкуль; розкрити значення океанів для людини, вчити дітей працювати з географічною картою; розвивати пізнавальний інтерес, уміння працювати з додатковою літературою; формувати вміння логічно міркувати, чітко висловлювати свою думку, здійснювати взаємоконтроль, узгоджено працювати в групах; виховувати дбайливе ставлення до природи, до водного середовища, захоплюватися величчю природи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Фенологічні спостереження - Яка пора року господарює? - Який місяць осені? - Яке сьогодні число, місяць, день тижня? - Який сьогодні стан неба? - Чи був вітер, коли ви йшли до школи? - Чи були зранку опади? - Які зміни відбулися в неживій природі? - Які зміни відбулися в житті рослин? - Які зміни відбулися в житті тварин? Дата

Номер слайду 3

Інтелектуальна розминка Яке слово зайве? Чому? Антарктида, Євразія, Гренландія, Африка. Австралія, Південна Америка, Євразія, Африка. Карликова береза, мох, полярна верба, верблюжа колючка. Кенгуру, коала, бізон, страус ему.

Номер слайду 4

Яким загальним словом можна назвати: Мадагаскар, Гренландія, Таїті – 2. Північна Америка, Антарктида, Африка - 3. Тундра, тайга, мішані ліси, степи – Інтелектуальна розминка острови . материки. природні зони.

Номер слайду 5

Який колір переважає на карті?

Номер слайду 6

Океан ЦЕ Ж СКІЛЬКИ ТРЕБА, ЩОБ ЙОГО ПЕРЕПЛИВТИ! А КРУГОМ ВОДА ТА НЕБО, І ЗЕМЛІ НЕ СТРІНЕШ ТИ. ОМИВА ВІН ДНІ І НОЧІ БЕРЕГИ МАТЕРИКІВ, І ЗАКЛИЧНО СВІТЯТЬ ОЧІ ПРИБЕРЕЖНИХ МАЯКІВ.

Номер слайду 7

Океани Землі

Номер слайду 8

КОРИСТЬ ОКЕАНУ СТВОРЮЄ ПОГОДУ ВОДНИЙ ШЛЯХ ГОДУЄ, ДАЄ ПРОДУКТИ ХАРЧУВАННЯ: РИБУ, ВОДОРОСТІ ДАЄ КИСЕНЬ З ДНА ОКЕАНІВ ВИДОБУВАЮТЬ НАФТУ, ГАЗ, ОЛОВО, ЗАЛІЗНІ Й МІДНІ РУДИ

Номер слайду 9

Океани на карті Тихий океан Атлантичний океан Північний Льодовитий океан

Номер слайду 10

Тихий океан Це найбільший океан. Він займає майже таку територію, як усі океани, що разом узяті. Вперше його відкрив мандрівник-португалець Фернан Магеллан у 1520 році.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Атлантичний океан Цей океан —найсолоніший серед інших. Він є другим за розміром. Назва пов’язана з грецьким міфом про гіганта Атланта. В Атлантичному океані виловлюють до 35 % світового вилову риби.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Індійський океан За розмірами він посідає третє місце. А своєю назвою зобов’язаний Індії, береги якої омиває. Це найтепліший океан, тому тут дуже багатий світ рослин і тварин.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Північний Льодовитий океан Найменший із океанів. Довгий час його називали морем. Океан розташований на півночі Землі і майже вся його поверхня вкрита льодом — ось звідси і назва!

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Екологічні проблеми Як захистити океани від забруднень?

Номер слайду 19

Практична робота з контурною картою

Номер слайду 20

Тестові завдання Відповіді: 1. б. 2. б. 3. в. 4. в. 5. а. 6. а.

Номер слайду 21

“Біла ворона” (Знайди зайве слово) Завдання 1 1. Індійський. 2. Північний Льодовитий. 3. Середземне. 4. Атлантичний.

Номер слайду 22

Завдання 2 1. Море. 2. Острів. 3. Річка. 4. Озеро. 5. Джерело.

Номер слайду 23

1. Чайка. 2. Альбатрос. 3. Дятел. 4.Фрегат. Завдання 3

Номер слайду 24

1. Морж. 2. Білий ведмідь. 3. Тюлень. 4. Коала. Завдання 4

Номер слайду 25

Домашнє завдання 1. Опрацювати матеріал підручника. . Підготувати цікавий матеріал про океани з додаткової літератури.

ppt
Додано
18 грудня 2022
Переглядів
653
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку