Презентація "Людина в Україні."

Про матеріал
Досліджуємо історію і суспільство 5 клас НУШ. Презентація "Людина в Україні." Підручник для 5 класу Васильків І. Д.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок 4. Тема. Людина в Україні. Підготувала вчитель зарубіжної літератури Березівської гімназії Малікова Інесса Григорівна Досліджуємо історію і суспільство 5 клас

Номер слайду 2

Як ви розумієте… — значення слів «громадяни», «права», «обов’язки»? Чи знаєте ви, що… — слова «право», «управління», «справедливість» — спільнокореневі Згадайте… — у яких ситуаціях вам доводилося вживати вислів «маю право»; — найперші правила поведінки, яких вас навчали в дитинстві.

Номер слайду 3

Мен-Цзи, китайський філософ

Номер слайду 4

Ми – люди, особи, населення планети загалом. Ми – європейці, бо проживаємо у частині світу, яка має назву Європа. Ми – українці, бо живемо в державі, яка має назву Україна. Всі люди, які мешкають на території певної держави, є її населенням.

Номер слайду 5

Громадянство – це постійний правовий зв'язок особи і держави, що виявляється у їх взаємних правах та обов'язках. ГРОМАДЯНИН - особа, що належить до постійного населення якої-небудь держави, користується її правами і виконує обов'язки, встановлені законами цієї держави.

Номер слайду 6

Робота з підручником. Сторінка 28

Номер слайду 7

Якщо особа народилася на території України, якщо її батьки є громадянами України то вона, безумовно, може мати громадянство нашої держави. Громадянство можна отримати, дотримуючись необхідних вимог, передбачених Законом України «Про громадянство». Особа може вийти з громадянства України або втратити його за підставами, передбаченими цим законом. Як можна отримати громадянство України?

Номер слайду 8

Права людини – це визнані світовим співтовариством блага й умови життя, яких особа може домагатися від держави і суспільства, у яких вона живе. Права людини екологічні політичні культурні соціально-економічні громадянські (особисті, фізичні)

Номер слайду 9

Дитиною вважають кожну людську істоту до досягнення нею вісімнадцятирічного віку. Чи користуються діти такими самими правами, як дорослі? Конвенція ООН про права дитини — міжнародний правовий документ, що визначає права дітей в державах-учасницях. Конвенція з прав дитини є першим і основним міжнародно-правовим документом обов'язкового характеру, що присвячений широкому спектру прав дитини.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Усі особи, які проживають на території України, мусять поважати державні символи, не заподіювати шкоди природі і культурно-історичним пам’яткам, відшкодовувати завдані їм збитки, сплачувати податки. А також дотримуватися законів України, поважати права, честь і гідність інших людей. Усі ми різні, маємо різні смаки та інтереси, але нас об’єднує держава Україна – наш спільний дім. І щоб у ньому жилося добре і спокійно, і діти, й дорослі повинні дотримуватися цих нехитрих правил: виконувати обов’язки, пам’ятати про свої права й поважати права інших.

Номер слайду 12

Параграф 4, читати, переказувать, вивчити визначення Домашнє завдання:

ppt
Додано
21 вересня 2023
Переглядів
1406
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку