Презентація до уроку з мистецтва в 9-му класі на тему "Дизайн і реклама"

Про матеріал
Матеріал містить визначення що таке реклама і що таке дизайн. Які бувають види дизайну та види реклами. Форми розповсюдження реклами. Види творчих напрямків дизайну.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дизайн і реклама - складові художньої культури.

Номер слайду 2

Реклама (від лат. reclamo - вигукую) - елемент культури,спосіб впливу на споживача з метою донести інформацію про предмет рекламування; - інформація про споживчі якості товарів і види послуг з метою створення попиту на них; популяризація творів літератури, культури, мистецтва та ін.

Номер слайду 3

Види реклами. За цією ознакою реклама поділяється на торгівельну (бізнесову), соціальну, політичну та просвітницьку.

Номер слайду 4

За призначенням реклама буває: Соціальна Просвітницька. Політична. Торгівельна

Номер слайду 5

Мета рекламуванняінформативна умовляюючанагадуюча та інформаційна (рубрична).

Номер слайду 6

Інформативна реклама - це розповідь про новинку або нове використання інформативного товару, інформування про зміни в цінах, пояснення принципів дії товару, опис послуг, що надаються, спростування неправильних уявлень про товар чи імідж фірми.

Номер слайду 7

Умовляюча реклама. Умовляюча реклама має на меті стимулювати покупця перейти на купівлю товару фірми-рекламодавця, при чому негайно.

Номер слайду 8

Нагадуюча реклама. Вона має підтримувати освідченість споживачів про те, що такий товар існує, про його характеристики й особливості, нагадувати, де його можна придбати.

Номер слайду 9

Інформаційна рекламаІнформаційна (рубрична) реклама – це звичайна інформація про розпродаж за зниженими цінами.

Номер слайду 10

Преса. Радіо Телебачення Інтернет Поліграфічна продукція. Реклама Пряме розсилання. Ярмарки, виставки, зустрічі Реклама на транспортіВивіски, бігборди, афішіЗасоби розповсюдження рекламної продукції

Номер слайду 11

Номер слайду 12

дизайн. Дизайн — це творчий метод, процес і результат художньо-технічного проектування вимоги до дизайну. Корисність. Комфорткраса

Номер слайду 13

Основні види дизайну. Графічний Індустріальний. Ландшафтний. Дизайн одягу, взуття Дизайн інтер’єрів. Комп’ютерний дизайн. Фітодизайн. Дизайн іміджу людини (візаж, зачіска) Арт-дизайн

Номер слайду 14

Індустріальний дизайн. Основний вид діяльності –розробка дизайну знарядь праці,механізмів,предметів побуту.

Номер слайду 15

дизайн інтер’єрів. Являє собою художньо-конструкторську діяльність по створенню гармонічного простору шляхом оформлення вигляду та розташування елементів декору приміщення ззовні та з середини.

Номер слайду 16

фітодизайнхудожньо-конструкторське рішення компонування та розробка схем розташування об’єктів

Номер слайду 17

Ландшафтний дизайн. Оформлення,створення штучного середовища для життєдіяльності людини шляхом використання штучних або природних елементів ландшафту флори

Номер слайду 18

дизайн іміджу людини. Художньо-конструкторське рішення проектування вигляду, стилю, оформлення зовнішності людини

Номер слайду 19

Дизайн одягу та взуття Художньо-конструкторське проектування вигляду,фасону,співвідношення аксесуарів,елементів одягу,взуття.

Номер слайду 20

Графічний дизайн - це вид сучасного мистецтва, який полягає у створенні графічних об'єктів (листівок, логотипів, візиток, веб-сайтів) за допомогою різних видів графіки. основні напрямки:     * Графічний дизайн офісної продукції (дизайн візиток, бланків, конвертів, заставок на робочий стіл та інше);     * Графічний дизайн рекламної продукції (дизайн реклами в ЗМІ, дизайн зовнішньої реклами, графічний дизайн плакатів, презентацій);     * Графічний дизайн поліграфічної продукції (дизайн каталогів, флаєрів, листівок, буклетів);     * Графічний дизайн сувенірної продукції (дизайн листівок, календарів, блокнотів, ручок, чашок, і т.д.).

Номер слайду 21

художні напрями дизайну Поп-арт (англ. pop-art, скорочення від popular art, етимологію також пов'язують з англ. Рор - уривчастий удар, бавовна) - напрямок в образотворчому мистецтві 1950-1960-х років, виник як реакція на абстрактний експресіонізм, що використовують образи продуктів споживання.

Номер слайду 22

Арт-деко. Ар-деко- течія в декоративному мистецтві першої половини XX століття, що виявився в архітектурі, моді та живопису. Являло собою синтез модерну і неокласицизму. Відмінні риси - сувора закономірність, етнічні геометричні візерунки, розкіш, шик, дорогі, сучасні матеріали (слонова кістка, крокодиляча шкіра, алюміній, рідкісні породи дерева, срібло).

Номер слайду 23

По постмодерн. Постмодернізм – новий стиль останньої чверті ХХ ст.,який прийшов на зміну модернізму й авангардним течіям і відображає картину світу,де хаос і порядок виступають не як протилежні поняття,а як невід’ємні одна від одної величини. Ознаки постмодерну «невизначеність»,«фрагментарность»,«втрата Я»,«іронія»,«гібридизація»,«карнавальність»,

Номер слайду 24

Хай-тек. Використання прямих ліній і простих фігур.     * Широке застосування скла, пластику, металу.     * Трубчасті конструкції з металу і сходи, виведені назовні будівлі.     * Децентрірованное освітлення, що створює ефект просторого, добре освітленого приміщення.     * Широке використання сріблясто-металевого кольору.            Хай-тек (англ. hi-tech, від high technology - високі технології) - стиль в архітектурі і дизайні, що зародився в надрах постмодерністської архітектури в 1970-х і знайшов широке застосування в 1980-х.

Номер слайду 25

Мінімалізм у дизайніОсновні риси     * Просторова свобода: мала кількість меблів та аксесуарів.     * Зонування простору, багаторівневе освітлення.     * Кольорова палітра світла, багато білого кольору, графічні підкресленого чорним або сірим. Палітру доповнюють природні тони дерева, цегли, металу, блиск скла.     * Прості природні оздоблювальні матеріали, часто необроблені, з грубою фактурою: цемент, бетон, дерево чи штукатурка.     * Прості форми і лінії, практично немає декору на вікнах та стінах. Мінімалізм (англ. minimalism від лат. Minimus - найменший) - стиль в дизайні, що характеризується лаконічністю виразних засобів, простотою, точністю і ясністю композиції.

pptx
Пов’язані теми
Мистецтво, 9 клас, Матеріали до уроків
Інкл
Додано
28 квітня 2020
Переглядів
3144
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку