презентація до уроку з образотворчого мистецтва 6 клас "Види та жанри живопису"

Про матеріал

Презентація до уроку з образотворчого мистецтва 6 клас "Види та жанри живопису". Презентація допоможе учням краще ознайомитися з видами та жанрами живопису.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВИДИ ТА ЖАНРИ ЖИВОПИСУ.

Номер слайду 2

Живопис Живо́пис (маля́рство)— вид образотворчого мистецтва, пов'язаний з передачею зорових образів нанесенням фарб на тверді, або гнучкі поверхні, а також твори мистецтва, створені таким способом

Номер слайду 3

ВИДИ ЖИВОПИСУ станковий монументальний декоративний декораційний мініатюра

Номер слайду 4

ЖАНРИ ЖИВОПИСУ Анімалістика (походить від лат. Animal — тварина) — жанр образотворчого мистецтва, в якому основним предметом зображення є тварини.

Номер слайду 5

ЖАНРИ ЖИВОПИСУ Батальний жанр (походить від фр. Bataille — битва) — жанр образотворчого мистецтва, в якому зображуються теми війни: битви, військові походи, оспівує військові доблесті, лють битви, торжество перемоги.

Номер слайду 6

ЖАНРИ ЖИВОПИСУ Побутовий жанр (жанровий живопис) — жанр образотворчого мистецтва, в якому зображуються буденні сцени з повсякденного життя людини без прикрас

Номер слайду 7

ЖАНРИ ЖИВОПИСУ Натюрморт (в перекладі з фр. — Мертва, нежива натура) — це художнє зображення різних предметів побуту. Ними можуть бути: посуд, домашнє начиння, фрукти, овочі, квіти, дичина або будь-яке їх поєднання. Найвідоміші школи в написання натюрморту — фламандська і голландська, в яких по-своєму вирішили задачу передачі кольору та композиції.

Номер слайду 8

ЖАНРИ ЖИВОПИСУ Історичний жанр — жанр образотворчого мистецтва, присвячений історичним подіям і діячам, а також соціально значимим явищам в історії суспільства.

Номер слайду 9

ЖАНРИ ЖИВОПИСУ Інтер’єр (походить від фр. Intйrieur — внутрішній) — жанр, в якому предметом зображення є зображення внутрішнього вигляду приміщення.

Номер слайду 10

ЖАНРИ ЖИВОПИСУ Краєвид – це зображення природи місцевості.(міський, сільський, морський(марина)

Номер слайду 11

ЖАНРИ ЖИВОПИСУ Карикатура (походить від італ.caricare — перебільшувати) — особливий жанр образотворчого мистецтва, що поєднує зображення, в яких: свідомо створюється комічний ефект; з’єднується реальне і фантастичне; перебільшуються і загострюються характерні риси фігури, особи, костюма, манери поведінки людей та ін.

Номер слайду 12

ЖАНРИ ЖИВОПИСУ Портрет (походить від фр. Слова portrait) — це художнє зображення людини з передачею його внутрішнього світу. Ділиться на індивідуальний, груповий, парадний, автопортрет.

Номер слайду 13

ЖАНРИ ЖИВОПИСУ Релігійний жанр, релігійний живопис — жанр образотворчого мистецтва, основними сюжетами якого є епізоди з Біблії та Євангелія.

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
4.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Жгута Наталія
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
ppt
Додано
17 жовтня 2018
Переглядів
8181
Оцінка розробки
4.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку