Презентація до уроку з предмета "Матеріалознавство" на тему: "Види гіпсокартону"

Про матеріал
Презентація до уроку з предмета "Матеріалознавство" на тему: "Види гіпсокартону" для здобувачів освіти професійних (професійно-технічних) навчальних закладів. Дана презентація ознайомлює здобувачів освіти з технологією виробництва, основними видами гіпсокартону та їх характеристикою, а також областю використання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Види гіпсокартону Підготувала: викладач спецдисцтплін Степанова І.О.

Номер слайду 2

Гіпсокартон (гіпсокартонні листи (ГКЛ), «суха штукатурка») – листовий оздоблювальний матеріал, що складається з шару гіпсу певної товщини та приклеєного до нього з обох боків будівельного картону.

Номер слайду 3

Будова листа гіпсокартону 1. Гіпс 2. Лист картону

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Виробництво ГКЛ: виробництво гіпсової суміші; подававння та розподіл її на нижньому шарі картону; накладення верхнього шару картону; прокатування тришарового виробу між формувальними вальцями; підрізування, підклеювання й загинання бічного краю нижнього листа; розрізування затверділої стрічки на листи потрібних розмірів; сушіння листів та складування їх.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Переваги використання ГКЛ: екологічність; простота монтажу та технологічність; швидкість проведення робіт; чистота технологічного процесу; теплоізоляція; шумоізоляція.

Номер слайду 8

Розміри ГКЛ: довжина: 2000 – 4000 мм з кроком 50 мм; ширина 600 та 1200 м; товщина: 8 – 24 мм; маса: 6,5 – 24 кг.

Номер слайду 9

Види гіпсокартону:

Номер слайду 10

Номер слайду 11

ГКЛ – використовується для обшивки стін, міжкімнатних кострукцій, стель у сухих, опалюваних приміщеннях. Підходить тільки для кімнат із стабільним вологістним режимом

Номер слайду 12

ГКЛВ – використовується кімнат з високим рівнем вологості, наприклад для ванної , кухні, санвузла або гаража. Містить у своєму складі різноманітні добавки, які мають водовідштовхувальні властивості. Тому листи на втрачають форму і зберігають первинний зовнішній вигляд, а також їм не загрожує поширення бактерій і грибків.

Номер слайду 13

ГКЛО – підходить для оздоблення складських, комерційних, підсобних приміщень, а також зведення перегородок. Він володіє високими показниками пожежної безпеки та може бути використаний в приміщеннях з відкритими обігрівачами, камінами.

Номер слайду 14

ГКЛВО – ідеальний матеріал для оздоблення нежитлових приміщень, де спостерігається коливання рівня вологості і необхідно дотримуватися вимог пожежної безпеки.

Номер слайду 15

Гіпсокартон стіновий – використовується для обробки стін і створення міжкімнатних перегородок. Товщина ГКЛ – 12,5 мм.

Номер слайду 16

Гіпсокартон стельовий – використовується для оформлення стель, в тому числі влаштування багаторівневих стель. Товщина ГКЛ – 9,5 мм.

Номер слайду 17

Гіпсокартон арковий – використовується для формування арок та криволінійних об'єктів. Володіє високою пластичністю. Товщина ГКЛ – 6,5 мм.

Номер слайду 18

Гіпсокартон ламінований – лист гіпсокартону, лицьова сторона якого промисловим способом покрита плівкою ПВХ.

Номер слайду 19

Гіпсокартон акустичний перфорований – звукоізоляційний матеріал, яким опоряджують приміщення, що потребують додаткової звукоізоляції (кінотеатри, лекційні аудиторії тощо).

Номер слайду 20

Кромки ГКЛ:

ppt
Додано
9 листопада 2021
Переглядів
2107
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку