Презентація до уроку з розвитку мовлення (письмово). Порівняльна характеристика Тома та Гека за поданим планом.

Про матеріал
Завдання створити письмову порівняльну характеристику за поданим планом здається, на перший погляд, дуже простим, але певні труднощі всеж є. Надана презентація містить окремі характеристики Тома і Гека, план порівняння та висновок. Якщо дехто з дітей позбавлеий творчої уяви, то на основі наданого він зможе написати характеристику компілятивного характеру.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Том Сойєр і Гекльберрі Фінн Порівняльна характеристика Тома і Гека за поданим планом РМ. (письмово)

Номер слайду 2

Яку дружбу заведеш, таке й життя поведеш. Прислів’я

Номер слайду 3

Характеристика Тома Характеристика Гека Гекльберрі Фінн – одноліток Тома Сойєра, волоцюга, що не має власного житла. Його мати померла, а батько - п’яниця, який не дбає про сина й згадує про нього лише тоді, коли йому від Гека щось потрібно. Хлопець не ходить до школи, харчується недоїдками, одягнений у лахміття, яке викидають дорослі. Його кращий друг – Том Сойєр, втім усі хлопці містечка хотіли б дружити з Геком незважаючи на заборону своїх батьків. Гекльберрі здатний подбати про себе. Рано подорослішати його змусило важке життя, але хлопець із задоволенням бере участь у всьому, що задумує Том Сойєр.

Номер слайду 4

Порівняйте цих персонажів за планом 1. Матеріальний достаток. 2. Ставлення до освіти, до виховання. 3. Риси характеру Тома і Гека. 4. Сімейний стан героїв. 5. Ставлення до них інших персонажів. 6. Їхнє ставлення один до одного. 7. Роль дружби в їхньому житті.

Номер слайду 5

Висновок Два головні герої повісті Марка Твена - цілком різні: за вихованням, родинними звичаями й цінностями, способом життя. Ставши друзями, вони спільно вигадують щоразу нові пригоди, створюють проблеми для самих себе і дорослих. Водночас інколи вони опиняються у важливих місцях, вчасно і доречно у такий спосіб допомагаючи людям. Хлопці-кмітливі та вигадливі, але й небайдужі, відважні, уміють ризикувати й знаходити правильні рішення в складних життєвих ситуаціях.

Номер слайду 6

Скульптор Ф. Хаббард. 1926 рік. Найвідоміші твори М. Твена розповідають про світлу пору його дитинства в Ганнібалі. Сьогодні там на високому скелястому березі Міссісіпі стоїть один із небагатьох пам’ятників літературним героям, яких створила творча фантазія письменника, двом підліткам — Тому Сойєру та Гекльберрі Фінну.

Номер слайду 7

Створити власну презентацію про втілення сюжетів творів Марка Твена у кіно, живописі, графіці та інших видах мистецтва. Бути готовими відповісти на тестові запитання за змістом вивченого під час уроків. Домашнє завдання

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
1.0
Загальна:
3.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Клименко Валентина Володимирівна
    Загальна:
    3.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    1.0
ppt
Додано
10 серпня 2020
Переглядів
28819
Оцінка розробки
3.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку