Презентація до уроку з трудового навчання у 2 класі, на тему "Самообслуговування. Культура харчування"

Про матеріал

Самообслуговування. Культура харчування. Правила поведінки за столом. Столовий посуд різного призначення. Сервірування столу. Під час даного уроку діти виготовляють підставку під чашку “Водяна лілія»

Мета: Ознайомити учнів з культурою харчування, правилами поведінки за столом; навчити правильно розташовувати посуд та столові прибори, відповідно до правил етикету;

розвивати творчі здібності учнів, пам'ять, увагу;

виховувати культуру та естетичний смак, індивідуальність при виконанні завдань, охайність та творчий підхід до роботи.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тепло своїх долоньок я друзям віддаю,Урок новий, цікавий я з радістю почну!

Номер слайду 2

ХЛІБ

Номер слайду 3

ХЛІБ ЇЖА

Номер слайду 4

ХЛІБ ЇЖАА ТАРІЛКА

Номер слайду 5

ХЛІБ ЇЖАА ЧАШКА ТАРІЛКА

Номер слайду 6

ЦУКЕРК АХЛІБ ЇЖАА ЧАШКА ТАРІЛКА

Номер слайду 7

ЦУКЕРК А В ИД ЕЛКАХЛІБ ЇЖАА ЧАШКА ТАРІЛКА

Номер слайду 8

ЦУКЕРК А В ИД ЕЛКА Л О Ж К АХЛІБ ЇЖАА ЧАШКА ТАРІЛКА

Номер слайду 9

ЦУКЕРК А В ИД ЕЛКА Л О Ж К АНІЖХЛІБ ЇЖАА ЧАШКА ТАРІЛКА

Номер слайду 10

ЦУКЕРК А В ИД ЕЛКА Л О Ж К АНІЖВАРЕН И КИХЛІБ ЇЖАА ЧАШКА ТАРІЛКА

Номер слайду 11

ЦУКЕРК А В ИД ЕЛКА Л О Ж К АНІЖВАРЕН И КИХЛІБ ЇЖАА ЧАШКА ТАРІЛКА БУРЯ К

Номер слайду 12

Культура харчування. Правила поведінки за столом.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Правила поведінки за столом

Номер слайду 15

Категорично заборонено: чавкати, накладати занадто великі порції на тарілку, натикати великі шматки на виделку , говорити з повним ротом, їсти занадто швидко.

Номер слайду 16

На кріслі потрібносидіти спокійно та прямо.

Номер слайду 17

Руки завжди тримати на столі, а не під ним.

Номер слайду 18

Не можна гратися столовими приборами.

Номер слайду 19

Не можна бубніти пальцями об край стола.

Номер слайду 20

Не схрещуйте під столом ноги, обидві стопи мають спокійно стояти на підлозі.

Номер слайду 21

У жодному разі не можна знімати під столом взуття.

Номер слайду 22

Так. НіГ Р А

Номер слайду 23

Мілкі тарілки

Номер слайду 24

Салатниці

Номер слайду 25

Супниці

Номер слайду 26

Тарілки для оселедця

Номер слайду 27

Набір для спецій

Номер слайду 28

Виделка, ложка і ніж

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Глиняний посуд

Номер слайду 31

Гончар

Номер слайду 32

Офіціант

Номер слайду 33

Правила сервірування стола:

Номер слайду 34

Застелити чистою і випрасуваною скатертиною.

Номер слайду 35

Розставити тарілки. Кожну тарілку поставити напроти стільця на відстані 2 см від краю

Номер слайду 36

Розставити прибори . Праворуч вістрям догори покласти ніж, лезо якого направити до тарілки.

Номер слайду 37

Посуд для напоїв розставляють за тарілкою на одній лінії з ножем.

Номер слайду 38

У кінці розкладають серветки і розставляють прибори із спеціями.

Номер слайду 39

Правила поводження з клеєм :

Номер слайду 40

1. Працюй клеєм акуратно.2. Під час наклеювання використовуй підкладний аркуш паперу.3. Нанось клей пензликом на середину і розмащуй до країв. 

Номер слайду 41

4. Під час роботи з клеєм використовуй серветку.5. Після закінчення роботи клей щільно закрий, пензлик вимий.6. Не нюхай клей, не бери пензлик з клеєм до роту – це небезпечно. 

Номер слайду 42

Самостійна робота

Номер слайду 43

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Ананко Людмила Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
12 липня 2018
Переглядів
6846
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку