Презентація до уроку з української мови для учнів 7 класу з теми " Дієприкметниковий зворот. Розділові знаки в реченнях із дієприкметниковим зворотом "

Про матеріал

Презентація до уроку з української мови для учнів 7 класу з теми "Дієприкметниковий зворот. Розділові знаки в реченнях із дієприкметниковим зворотом." Презентація допоможе учителеві удосконалити процес викладання нового матеріалу та є доповненням до уроку, опублікованого раніше.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дієприкметниковий зворот. Розділові знаки в реченнях із дієприкметниковим зворотом

Номер слайду 2

3авдання  ЗНАТИ: Що таке дієприкметниковий зворот. Розділові знаки при дієприкметникових зворотах. УМІТИ: Визначати дієприкметникові звороти в реченні. Розставляти розділові знаки при звороті та обґрунтовувати їх вживання. Складати речення, використовуючи дієприкметникові звороти.

Номер слайду 3

Скільки років землі — і мільярд, і мільйон, а яка вона й досі ще гарна!  Л. Костенко 

Номер слайду 4

Експрес – опитування. Дієприкметник – це особлива форма дієслова, що називає…Дієприкметник відповідає на питання…Дієприкметник виконує синтаксичну роль…У словосполученні вкриті росою дієприкметник…Дієприкметники поділяються на…

Номер слайду 5

Гра «Відгадай і знайди мене»Розстелений кожушок, на нім посіяний горошок. У лісі вирізана, гладенько витесана, співає, заливається. Як називається?

Номер слайду 6

Аналіз речень. Перед нами височіли гори, укриті снігом. Гори, укриті снігом, височіли перед нами. Перед нами височіли вкриті снігом гори.

Номер слайду 7

Робота в парах. Зачарований ліс    Тиша оповила землю, вкриту снігом. Спить ліс, заколисаний хуртовинами, вдягнутий у теплу снігову шубу. Мріють про весну опушені білим хутром берези й осики, клени і липи, граби і дуби. У зимову пору відпочивають і лісові рослини, сховані під сніговою ковдрою. 

Номер слайду 8

Самостійна робота Дрімали густо вкриті сніговою ковдрою береги. Дерева запорошені вночі були чарівні. Бурульки нависаючі над річкою торкалися води. Огорнуті снігом ялинки пишалися на галявині.

Номер слайду 9

Цифровий диктант1. Сонце натомлене за день лягло спочити. 2. Сміялось небо, всіяне зорями. 3. Прийшла зима снігами вбрана.4. 3емлю, стомлену сном тихо озирає місяць.5. Укутана снігами земля ще спить.6. Бриніла тиша, плетена зірками.

Номер слайду 10

Творча робота1. Тепла ніч пропливла над селом. 2. Хмаринки пливли по небі. 3. Люблю луки й галяви. Довідка: збуджені зі сну, напоєна степовими пахощами, опромінені сонцем.

Номер слайду 11

Незакінчене речення. Сьогодні на уроці я …дізнався… зрозумів …навчився …я не вмів, а тепер умію …найбільші труднощі я відчув …мені найбільше сподобався такий вид роботи...

Номер слайду 12

Домашнє завдання1. Виписати з творів художньої літератури 6–7 речень про красу рідного краю, щоб у їх складі були дієприкметникові звороти.2. Cкласти монологічне висловлювання про красу рідного краю, використовуючи дієприкметникові звороти  

Номер слайду 13

Дякую за гарну роботу на уроці!

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.7
Оригінальність викладу
4.7
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.8
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Віталіївна Ірина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Колесниченко Вікторія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Луцкая Валентина
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
7 січня 2018
Переглядів
20502
Оцінка розробки
4.8 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку