Презентація до уроку з української мови 2 клас "Урок доброти"

Про матеріал

Презентація до уроку з української мови 2 клас "Урок доброти"

Закріплювати знання учнів по темі «Текст» і « Речення»; вдосконалювати практичних навиків по впорядкуванню тексту, його удосконаленню, встановленню меж речень, поширенню простих речень; сприяти активізації словника школярів, удосконаленню граматичного ладу мовлення; створити комфортне середовище для розвитку комунікативних компетенцій; впливати на формування емпатії, позитивного ставлення до оточуючих, сім'ї , природи шляхом створення «Рецепту доброти».

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Урок розвитку розвитку зв’язного мовлення Робота над текстом, його удосконалення. Складання та поширення речень.

Номер слайду 3

Дерево морозиво, любов, Петрусь, свято, змайстрував, природа. ДОБРОТА

Номер слайду 4

ДОБРОТАчуйністьмилосердялюбовдоброзичливістьщирістьуважність

Номер слайду 5

У кожного з нас є маленьке сонце. Ти ще маленький. Сонце – це доброта Але сонце в тобі може жити дуже велике. Допомагай людині в біді, зігрівай її своєю добротою.54231

Номер слайду 6

У кожного з нас є маленьке сонце. Ти ще маленький. Сонце – це доброта. Але сонце в тобі може жити дуже велике. Допомагай людині в біді, зігрівай її своєю добротою.

Номер слайду 7

“Займіть позицію”Чи легко бути добрим?

Номер слайду 8

“Рецепт доброти”

Номер слайду 9

“Рецепт доброти”Вживайте якомога більше “добрих” слів, слів ввічливості. Ставтеся до інших так, як хочете, щоб інші ставились до вас.

Номер слайду 10

вона, старенька, літня жінка Була зима. На вулиці було дуже слизько. Василько й Ольга йшли до школи. Попереду них ішла старенька бабуся. Раптом бабуся підсковзнулась і впала. Василько дав свій портфель Ользі, а сам кинувся допомагати бабусі. Бабуся щиро подякувала хлопчикові.

Номер слайду 11

Була зима. На вулиці було дуже слизько. Василько й Ольга йшли до школи. Попереду них ішла старенька бабуся. Раптом вона підсковзнулась і впала. Василько дав свій портфель Ользі, а сам кинувся допомагати старенькій. Літня жінка щиро подякувала хлопчикові.

Номер слайду 12

“Рецепт доброти”Вживайте якомога більше “добрих” слів, слів ввічливості. Ставтеся до інших так, як хочете, щоб інші ставились до вас. Не проходьте мимо людської біди, горя. Допоможіть!Не залишайте тварин у біді. Допомагайте їм, особливо взимку!

Номер слайду 13

Гра “Роздута куля”Марійка помила. Марійка помила (що?)… .(Яка?) Марійка помила (що?)… .(Яка?) Марійка (як?) помила (що?)… .

Номер слайду 14

Гра “Роздута куля”Олесь допоміг змайструвати. Олесь допоміг змайструвати (що?). Олесь допоміг змайструвати (кому?) (що?) . Олесь (як?) допоміг змайструвати (кому?) (що?).

Номер слайду 15

“Рецепт доброти”Вживайте якомога більше “добрих” слів, слів ввічливості. Ставтеся до інших так, як хочете, щоб інші ставились до вас. Не проходьте мимо людської біди, горя. Допоможіть!Не залишайте тварин у біді. Допомагайте їм, особливо взимку!Слухайте маму і тата, бабусю з дідусем, допомагайте їм.

Номер слайду 16

Робота в парах“Збери прислів’я”Де є добрі люди, Все добре переймай, Хто людям добра бажає, Добро а зла уникай.добром вернеться.там біди не буде.той і собі має.style.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 17

“Рецепт доброти”Вживайте якомога більше “добрих” слів, слів ввічливості. Ставтеся до інших так, як хочете, щоб інші ставились до вас. Не проходьте мимо людської біди, горя. Допоможіть!Не залишайте тварин у біді. Допомагайте їм, особливо взимку!Слухайте маму і тата, бабусю з дідусем, допомагайте їм. Добро добром вернеться!style.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 18

На уроці я навчився…На уроці мені було цікаво…На уроці мені було важко…Я сьогодні зрозумів…На наступний урок я б хотів взяти завдання…

Номер слайду 19

ДОБРОТАstyle.colorfillcolorfill.typefill.on

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Переходько Зоя Петрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додав(-ла)
Тимощук Олена
Додано
26 жовтня 2018
Переглядів
5425
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку