Презентація до уроку за новелою О.Генрі "Дари волхвів"

Про матеріал
Презентація до уроку за новелою О.Генрі "Дари волхвів" за темою: "Моральні цінності в новелі. Біблійні мотиви"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

О. Генрі. «Дари волхвів». Моральні цінності в новелі. Біблійні мотиви Найменше благо в житті –це багатство; найбільше – мудрість Г . Лессінг. Дар є благословення тому, хто дає. Ф. Герберт

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Пам’ятник О. Генрі та його твору Грінсборо, США

Номер слайду 4

Словникова робота. Дар – те, що підноситься, жертвується; подарунок, як вираження вдячності, подяки, почуття любові; талант, здібності. Подарунок – подарована річ, дарунок; гостинець.

Номер слайду 5

Волхви,що прийшли вклонитися немовляті Ісусу Христу

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Дари волхвів у наш час. Ці дари волхвів збереглися до наших днів! Золото – 28 невеликих пластин різної форми з тонесеньким філігранним орнаментом, що не повторюється на жодній із них. Ладан і смирна – невеличкі , розміром з маслину, кульки близько сімдесяти штук. Зараз вони зберігаються на Святій горі Афон (у Греції) в монастирі св. Павла.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Скарби сім'ї Лонг

Номер слайду 10

Цар Соломон і цариця Савська Соломон - біблійний персонаж, цар Ізраїлю та Іудеї, володів нечуваними багатствами, які постійно примножував завдяки власній мудрості. Слава про велику мудрість Соломона облетіла весь світ. Цариця Савська – цариця держави Сава, однієї з найбагатших країн у Південній Аравії.

Номер слайду 11

Подарунки Делли і Джіма

Номер слайду 12

У чому полягає справжня мудрість, за думкою автора? Волхви Делла і Джім« дари їхні були мудрі»; - «дурненькі діти»;« винайшли звичай робити - «немудро пожертвували одне для одного різдвяні подарунки»; найдорожчими своїми скарбами»;« надзвичайно мудрі люди» - « ці двоє були наймудріші»; - « вони і є волхви»

Номер слайду 13

Символи твору. Волосся Делли – уособлює жертву Делли, зроблену з любовіГодинник Джима символізує безцінність любові до Делли. Волхви уособлюють самовідданість Джима і Делли

Номер слайду 14

Світильник, що горить - це образ- символ, що означає:вогонь співчуття, доброти, любові, що сповнює серця героїв, здатних на самопожертву;світлодайний вогонь, що рятує від безнадії, зневіри, самотності;мистецький символ О. Генрі: дати героям можливість розкритися, проявити свої кращі якості - «запалити вогонь».

Номер слайду 15

Встановіть правильну послідовність ілюстрацій та доберіть цитати до них12345678

Номер слайду 16

Інтерактивна вправа  «Навігатор» За ключовими поняттями відтворіть фразу. Один долар вісімдесят сім центів. Вісім доларів. Мадам СофроніТридцять доларів. Двадцять доларів. Золотий годинник. Волосся. Скромність і гідність. Шкіряний ремінець. Рожеві крила. Платиновий ланцюжок. Сьома година. Двадцять два Набір гребінців. Вони і є волхви

Номер слайду 17

Домашнє завдання. Написати невеликий твір на тему: «Кращій подарунок у моєму житті»Прочитати новелу О. ГЕнрі «Останній листок»

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Засипко Ольга Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Крецул Світлана Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
21 лютого 2022
Переглядів
11320
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку