Презентація до уроку за романом Дж.Оруелла "1984"

Про матеріал
Презентація до уроків за романом Дж.Оруелла "1984" https://www.youtube.com/watch?v=2zfqw8nhUwA (посилання на рекламу, слайд 2) https://www.youtube.com/watch?v=r5MlBh1dz4E (посилання на короткий зміст роману)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

1. «Властелин колец» — Джон Р. Р. Толкин….5. «Гарри Поттер и Кубок огня» — Джоан Роулинг6. «Убить пересмешника» — Харпер Ли…8. «1984» — Джордж Оруэлл…15. «Над пропастью во ржи» — Джером Сэлинджер…20. «Война и мир» — Лев Толстой21. «Унесённые ветром» — Маргарет Митчелл…30. «Алиса в Стране чудес» — Льюис Кэрролл…35. «Чарли и шоколадная фабрика» — Роальд Даль…43. «Великий Гэтсби» — Фрэнсис Скотт Фицджеральд…47. «Рождественская песнь» — Чарльз Диккенс…54. «Анна Каренина» — Лев Толстой…60. «Преступление и наказание» — Федор Достоевский…71. «Парфюмер» — Патрик Зюскинд…94. «Алхимик» — Пауло Коэльо…118. «Портрет Дориана Грея» — Оскар Уайльд…130. «Мастер и Маргарита» — Михаил Булгаков…141. «На западном фронте без перемен» — Эрих Мария Ремарк…173. «Старик и море» — Эрнест Хемингуэй…179. «Чайка по имени Джонатан Ливингстон» — Ричард Бах180. «Маленький принц» — Антуан де Сент-Экзюпери

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Антиутопія — це анти-жанр, особливий вид літературного жанру, або, як його іноді називають, «пародійний жанр». Якщо до утопії зверталися у порівняно мирний, передкризовий час в очікуванні щасливого майбутнього, то антиутопії писали в складний період невдач. Антиутопічний роман — це роман, у якому розкрито абсурдність і безглуздість нового порядку; він показує неспроможність ідей утопістів. Не можна побудувати ідеальне суспільство, де було б щастя для всіх.

Номер слайду 7

Ознаки антиутопії: змалювання певного суспільства або держави, їхньої політичної структури; зображення дії в далекому майбутньому (передбачається майбутнє); подано світ «із середини», через бачення його окремими мешканцями, що відчувають на собі дію його законів; показ негативних явищ у житті тоталітарного суспільства, класової моралі, нівелювання особистості; ведення розповіді від імені героїв, у формі щоденника, нотаток; відсутність опису домашнього житла і родини як місця, де панують свої принципи і духовна атмосфера; мешканцям антиутопічних міст притаманні такі риси, як раціоналізм і запрограмованість.

Номер слайду 8

Паспорт твору{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Жанр Роман-антиутопія. Стиль Публіцистичний. Тема. Показ духовної деградації людини в умовах тоталітарної системиІдея. Протест проти насилля, захист прав людини. Основна проблема. Як відбувається перетворення нормальної, здатної мислити особистості з почуттям власної гідності на людину, що здатна лише виконувати вимоги режиму.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

«Если ты чувствуешь, что оставаться человеком стоит, ты все равно их победил» . «Если ты в меньшинстве – и даже в единственном числе, — это не значит, что ты безумен. Есть правда и есть неправда, и, если ты держишься правды, пусть наперекор всему свету, ты не безумен»«Будущему или прошлому – времени, когда мысль свободна, люди отличаются друг от друга и живут не в одиночку, времени, где правда есть правда и былое не превращается в небыль. От эпохи одинаковых, эпохи одиноких, от эпохи Старшего Брата, от эпохи двоемыслия – привет!»

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Копіна Ірина Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
10 березня 2021
Переглядів
6489
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку