Презентація до уроку за темою " Костянтин Симонов. "Жди мене " Поетизація високого почуття, розкриття його сутності".

Про матеріал

Презентація до уроку за темою " Костянтин Симонов. "Жди мене " Поетизація високого почуття, розкриття його сутності".

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Костянтин Михайлович Симонов. “Жди мене”. Поетизация високого почуття, розкриття його сутності.

Номер слайду 2

Мета : Ознайомитися зі сторінками життя і творчості К. М.Симонова, його віршем “Жди мене” ; довести, що кохання – це найсильніше почуття,здатне творити справжні дива , навіть врятувати життя коханої людини. Розвивати навички ідейно-тематичного аналізу твору , виразного читання. Виховувати повагу до справжніх почуттів .

Номер слайду 3

Війна не вміщається в оду , Багато у ній не для книг, Я вірю , потрібен народу Душі відвертий записник. С.Кирсанов. “Обов’язок”.

Номер слайду 4

Словникова робота Ода-це урочистий вірш , присвячений якійсь події або герою. Заклинання –це настійне прохання , благання.

Номер слайду 5

Цитатна доріжка 1.Любов – це сильний ліхтар , що освітлює весь світ (Ф. Достоєвський). 2.Любов поєднує в собі всі добрі якості (О.де Бальзак). 3.Кохання – бажання бути коханим (Платон). 4.Кохати глибоко – означає забути про себе (Ж. Ж. Руссо). 5. Кохання – найсильніша з усіх пристрастей (Вольтер). 6. Любов як свічка: від великого подиху вітру розгорається, а від легкого вітерцю – гасне.( І.Франко).

Номер слайду 6

Дата і місце народження Костянтин МихайловичСимонов народився 15 листопада 1915 року в Петрограді. Батьки Батько – полковник царської армії Михайло Симонов , пропав без вісти на фронті в Перщу світову війну. Хлочика виховав вітчим. Мати – Олександра Леонідівна Оболенська.

Номер слайду 7

Освіта Семирічна школа в Саратові, фабрично-заводське училище , Московський літературний інститут. Професія Токар , журналіст, військовий кореспондент. Захоплення Література

Номер слайду 8

З 1939 року – в армії . Працював кореспондентом військових газет «Героїчна червоноармійська», «Червона зірка», «Бойовий прапор». В 1942 р. йому було присвоєно звання старшого батальйонного комісара, в 1943 — звання підполковника, а після війни — полковника.

Номер слайду 9

Більша частина його військових кореспонденцій публікувалася в «Красной звезде». В роки війни написав п’єси «Русские люди», «Жди меня», «Так и будет», повесть «Дни и ночи», дві книги віршів «С тобой и без тебя» і «Война».

Номер слайду 10

Як військовий кореспондент побував на всіх фронтах, пройшов дорогами Румунії, Болгарії, Югославії, Польщі , Німеччини, був свідком останніх боїв за Берлін.

Номер слайду 11

Нагороди 24 вересня 1974 року К,Симонову було присвоєно звання Героя Соціалістичної Праці

Номер слайду 12

Помер 28 серпня 1979 року в Москві. Згідно заповіту, прах К. М. Симонова було развіяно над Буйничівським полем під Могилевом. Меморіал "Буйничівськое поле", камінь Костянтину Симонову.

Номер слайду 13

Із листа Костянтина Симонова читачеві (1969 рік): «У „Жди мене“ немає ніякої особливої історії. Просто я поїхав на війну, а жінка, яку я кохав, була в тилу. І я на -писав їй листа у віршах …». Валентина Сєрова

Номер слайду 14

Перша публікация На основі відгуків про вірш в кінці1941 — початку 1942 років К.Симонов погодився надрукувати його . Він намагався опублікувати вірш в газеті «На штурм» і в «Крас-ной звезде», де тоді працював, але обидва видання йому відмовили. Вперше вірш було надруковано в газеті «Правда» 14 січня1942 року на третій полосі.

Номер слайду 15

Жди мене,і я вернусь… У чому секрет такої незвичайної популярності вірша ?

Номер слайду 16

Фільм «Жди мене» У 1943 році Центральною об’єднаною кіностудією було знято фільм «Жди мене». Костянтин Симонов разом з Олександром Столпером выступив сценаристом, а одну із головных ролей зіграла Валентина Сєрова.

Номер слайду 17

Займи позицію Я вважаю , що вірш “Жди мене” був актуальним лише в роки Другої світової війни. Я вважаю , що вірш “Жди мене” актуальний у будь-який час.

Номер слайду 18

Домашнє завдання Вивчити напам’ять вірш “Жди мене». Повторити вивчений матеріал за творчістю С. Гудзенка, Б. Окуджави , Ю.Друніної.

ppt
Додав(-ла)
Журба Алла
До підручника
Зарубіжна література 7 клас (Волощук Є.В.)
Додано
30 березня 2021
Переглядів
1298
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку