презентація до уроку "Закріплюючі вправи. Словосполучення, граматична основа речення, види речень за метою висловлювання та емоційним забарвленням"

Про матеріал
Презентація складена для супроводу уроку у 5 класі за темою "Закріплюючі вправи"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Закріплюючі вправи. Підготовка до контрольної роботи. Словосполучення. Головні члени речення. Речення за метою висловлювання та емоційним забарвленням

Номер слайду 2

Мотивація навчальної діяльностіВисловити побажання самому собі на цей урок

Номер слайду 3

Робота в групах: визначити граматичну основу1. Рідна мова!2. Кожний може знати декілька мов.3. Та обов’язок громадянина – знати державну мову.4. Любіть, цінуйте рідну мову!

Номер слайду 4

КОДОВАНИЙ ДИКТАНТ1. Все, що живе на світі, уміє розмовляти.2. Уміють говорити зайці і зайченята.3. По-своєму говорять і риби серед моря.4. І у садочку пташка, і у траві комашка. 5. Говорять навіть квіти з блискучими зірками.6. А як говорять діти?7. Так, як навчила мама!8. Прийми ж, мамусю, слово подяки від дитини за нашу рідну мову, за мову України!

Номер слайду 5

1. РН2. РН3. РН4. РН5. РН6. ПН7. РО8. СО

Номер слайду 6

КОМЕНТОВАНЕ ПИСЬМОУ школі усі готуються до свята рідної мови. Не лінуйся рано встати та змолоду більше знати. Милуймося красою української мови. День рідної мови – свято для всіх.

Номер слайду 7

РЕФЛЕКСІЯ:визначити, чи здійснилися ваші побажання самому собі на цьому уроці. Оберіть смайлик. Який відповідає вашому настрою .

Номер слайду 8

Домашнє завдання:впр. 385підготуватись до контрольної роботи

pptx
Додано
19 лютого 2019
Переглядів
1175
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку