Презентація до уроку зарубіжної літератури в 5 класі "Льюїс Керролл. "Аліса в Країні Див". Творча історія книжки, її зв'язок з біографією письменника та життям Англії

Про матеріал

Презентація до уроку зарубіжної літератури в 5 класі "Льюїс Керролл. "Аліса в Країні Див". Творча історія книжки, її зв'язок з біографією письменника та життям Англії "вікторіанської" доби". У презентації подані найважливіші етапи уроку, є інформація з теорії літератури, ілюстрації фрагментів книги, у т.ч. сучасної укр. художниці Є.Гапчинської, відомості про перекладачів популярного твору. Складено за оновленою програмою для учнів 5 класу.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Льюїс Керролл «Аліса в Країні Див». Творча історія книги, її зв’язок з біографією письменника та життям Англії «вікторіанської доби».1832-1898 Чарльз Лютвідж Доджсон

Номер слайду 2

Завдання. Знати: основні відомості про письменника;зміст окремих епізодів твору «Аліса в Країні Див». Уміти: розповідати про творчу історію книжки; переказувати окремі розділи твору; давати визначення поняттю «фантастика».

Номер слайду 3

Міні-дослідження. Чому Льюїса Керролла називають найзагадковішим письменником Англії? Яку загадку містить псевдонім Люїса Керролла?Що вперше в історії літературної казки зробив Льюїс Керролл?Хто є прототипом Аліси з Країни Див?

Номер слайду 4

Фантастика жанр художніх творів, у якому за допомогою додавання вигаданих, уявних елементів створюється світ, відмінний від сьогоденного, реального. Основною ознакою фантастики є наявність у творі фантастичного допущення — фактора, який невідомий або неможливий в реальному світі.

Номер слайду 5

Ілюстрації до «Аліси в Країні Див»

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Бесіда за змістом прочитаного. Які реальні події відображено у вступному вірші?Кому присвячено цей вступ? Знайдіть підтвердження в тексті?Знайдіть і прочитайте речення, у яких відображено чарівну атмосферу казки.

Номер слайду 8

Незакінчене речення. Повість-казка Льюїса Керролла «Аліса в Країні Див» має тісний зв’язок з біографією письменника. А саме: …. .

Номер слайду 9

Незакінчене речення. Повість-казка Льюїса Керролла «Аліса в Країні Див» має тісний зв’язок з біографією письменника. А саме: Письменник особисто був знайомий з прототипом героїні Алісою Ліделл;Складена ця історія на прохання дівчинки;Казка написана під час прогулянки.

Номер слайду 10

Домашнє завдання1. с. 231 – виписати і Вивчити поняття «фантастика» .2. С.229-237—читати і переказувати.

Номер слайду 11

Мікрофон. Завдяки уроку я зміг / змогла… .

Номер слайду 12

Презентацію підготувала вчитель зарубіжної літератури. Борздуха Оксана Миколаївна

pptx
Додано
25 березня 2018
Переглядів
9499
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку