Презентація до уроку зарубіжної літератури в 7 класі "Проблема взаємовідносин батьків і дітей в оповіданні Д.Олдріджа «Останній дюйм»"

Про матеріал

Презентація допоможе ефективно провести урок за оповіданням Олдріджа "Останній дюйм". Виділене проблемне питання твору, схеми- характеристики головних героїв, їх порівняльна характеристика. Презентація логічно доповнює конспект уроку на дану тему.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проблема взаємовідносин батьків і дітей в оповіданні Д.Олдріджа “Останній дюйм”

Номер слайду 2

Анкета “ Я і мої батьки”

Номер слайду 3

Проблемне питання уроку: Як подолати відчуженість і непорозуміння у стосунках батьків і дітей?

Номер слайду 4

Епіграф уроку: “Останній дюйм, який розділяє всіх і все, нелегко подолати” Д.Олдрідж

Номер слайду 5

Словникова робота Дюйм – одиниця довжини, дорівнює 2, 54 см

Номер слайду 6

Бен- батько Деві - син Головні герої оповідання

Номер слайду 7

Син Батько Байдужість дружини Не знає, про що говорити з сином Роздратованість Нервовість Різкий і небагатослівний із сином Черства і байдужа мати Не знає, як поводити себе з батьком Страх і самотність У 10 років Деві зрозумів, що батько для нього – стороння людина Біологічно рідні люди байдужі один до одного Батько і син на початку подорожі до Акулячої бухти

Номер слайду 8

“Найголовніше – це правильно розрахувати. Коли вирівнюєш літак, треба, щоб відстань до землі була шість дюймів. Якщо вище – стукнешся під час посадки, і літак буде пошкоджено. Надто низько – наскочиш на горбик і перекинешся. Головне – останній дюйм”

Номер слайду 9

Акуляча бухта

Номер слайду 10

“Єдина надія врятуватись – це примусити Деві самостійно думати…”

Номер слайду 11

“Він ще не знав, як підійти до хлопчика, але розумів, що це необхідно…”

Номер слайду 12

“Невже можна роками жити з сином і не розглядіти його обличчя?”

Номер слайду 13

“Славний хлопчина. Він долетить. Він впорається!..”

Номер слайду 14

Син Батько Розуміє, що від сина залежить порятунок Підбадьорює Вірить у сили сина Намагається жартувати У словах –тепло і ласка Прислухається до сина Співчуття до дитини Прислухається до порад батька Довіра Бажання допомогти Відчуття захищеності Вони потрібні один одному Батько і син після драматичних подій

Номер слайду 15

Професію Життя, яке подарував йому син Здоров’ я Довіру і любов сина Фото акул, гроші, Що отримав Що втратив батько Як змінився батько ?

Номер слайду 16

Загартування характеру Почуття самотності і непотрібності Відчуття батьківської уваги Розпач Впевненість у своїх силах Страх Що отримав Що втратив Як змінився син ?

Номер слайду 17

1.Умійте вислухати один одного. 2. Поважайте гідність кожної людини. 3.Дорослі, цікавтеся справами дітей. Розділяйте їхні захоплення. 4. Умійте вибачати один одному 5. Умійте вислухати і почути. Подолай останній дюйм у відносинах

ppt
Додано
9 січня 2018
Переглядів
5927
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку