Презентація до уроку "Зіткнення добра, краси й справедливості із жорстокістю і підступністю. Ключові образи роману".

Про матеріал

Презентація до уроку-екскурсу зарубіжної літератури у 7 класі за твором В.Скотта "Айвенго"

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Хвилююся, сподіваюся, тривожуся, радію, очікую

Номер слайду 2

Девіз уроку: Не просто слухати, а чути. Не просто дивитися, а бачити. Не просто відповідати, а міркувати,Дружно і плідно працювати.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Складаємо панораму Середньовічної Англії

Номер слайду 6

Лицар, рицар – середньовічний шляхетський титул в Європі.

Номер слайду 7

ЛИ́ЦАР, я, чол.1. іст. Західноєвропейський середньовічний феодал, який належав до військово-дворянського стану. // Воїн з важким озброєнням і спорядженням. Колись був у Києві якийсь князь, лицар, і був коло Києва змій, і щороку посилали йому дань (Українські народні казки, легенди… )2. іст. Вільний козак-запорожець, якому властиві козацька доблесть і воєнне мистецтво. Громада вибрала гетьмана — Преславного Лободу Івана, Лицаря старого (Тарас Шевченко, II, 1953, 138)3. перен. Самовідданий, благородний захисник кого-, чого-небудь. // перен. Людина, яка самовіддано служить певній справі, віддається їй. 4. перен., розм. Вихована, підкреслено чемна людина. // Про того, до кого мають або хто має до кого-небудь сердечну прихильність. ♦ Лицар без страху і догани, книжн. — про людину великої сили і високих моральних якостей. Лицар серця чийого — чий-небудь коханий.

Номер слайду 8

Із перелічених рис характеру запишіть в зошити ті, що властиві Айвенго, прокоментуй їх: Жадібний, сміливий, шляхетний, егоїстичний, зрадливий, готовий до самопожертви, турботливий, справедливий, неправедний, відданий у почуттях.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Герої роману «Айвенго» в образотворчому мистецтві та на кіноекрані

Номер слайду 12

Е. ДЕЛАКРУАВИКРАДЕННЯ РЕБЕКИ

Номер слайду 13

Взяття хрестоносцями Константинополя

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Віднови послідовність подій: Леді Ровена – Королева краси. Весілля Айвенго з Ровеною. Поєдинок Айвенго із Бріаном де Буагільбером. Перебування прочанина із Палестини в домі Седріка Сакса. В полоні у замку Фрон де Бефа. Перемога рицаря Позбавленого Спадку на турнірі в Алібі.

Номер слайду 17

1. Перебування прочанина із Палестини в домі Седріка Сакса.2. Перемога рицаря Позбавленого Спадку на турнірі в Алібі.3. Леді Ровена – Королева краси.4. В полоні у замку Фрон де Бефа.5. Поєдинок Айвенго із Бріаном де Буагільбером6. Весілля Айвенго з Ровеною

pptx
Додано
26 лютого 2019
Переглядів
1981
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку