Презентація до урокув 5 класі "Природа, в якої ми всі вчимося".Авторські спостереження за світом природи. Утвердження любові до всього живого в оповіданні Ернеста Сетон – Томпсона

Про матеріал
Презентація до уроку у 5 класі, який можна використати під час вивчення творчості Е. Сетон - Томпсона.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Природа, в якої ми всі вчимося Авторські спостереження за світом природи. Утвердження любові до всього живого в оповіданні Ернеста Сетон – Томпсона “ Лобо”

Номер слайду 2

Мета уроку - ознайомити учнів із творчістю канадського письменника Е. Сетона-Томпсона і його твором « Лобо»; -удосконалювати навички аналізу прозового твору; - розвивати вміння логічно мислити, висловлювати власну думку щодо прочитаного, робити висновки; - виховувати любов до природи.

Номер слайду 3

Люди і звірі! Ми – діти однієї матері – природи В.Біанкі

Номер слайду 4

вовки Вовк – розумний, витривалий, обережний, нахабний і спритний звір. Досвідчений звір змалку відрізняє мисливця від немисливця. Живуть вовки 15-17 років. У лісових хащах рухається тихо, наче тінь. Добре бачить у сутінках. Вовк біжить зі швидкістю 55-80 км/год. «Вовка ноги годують» Вовки надзвичайно витривалі: вони легко переносять тижневе голодування. У пари вовки об’єднуються надовго, на все життя або до загибелі одного з партнерів. Ставлення вовків до малечі заслуговує на повагу. Якщо гинуть батьки, то інші вовки підбирають вовчинят, годують і вчать жити. Вовки між собою б’ються рідко. У битві не намагаються нанести смертельного удару. Виття вовків - налагоджений ансамбль. Їх голоси ніколи не звучать в унісон.

Номер слайду 5

Ернест Сетон – Томпсон Ернест Сетон – Томпсон – засновник канадської анімалістики, блискучий природознавець, художник та письменник

Номер слайду 6

Своїми творами я повідав людям про справжнє життя звірів, про їхні звички, життя та поведінку. Ернест Сетон – Томпсон

Номер слайду 7

І тварина розумна, дарма, що не говорить

Номер слайду 8

Запитання а) Що ви можете розповісти про головного героя оповідання «Лобо»? б) Чому всі вважали Лобо наймудрішим вовком у зграї? в) Хто така Бланка? г) Як Лобо ставився до неї?

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Бланка

Номер слайду 12

Образи твору Лобо Бланка Зграя Мисливці

Номер слайду 13

Головні герої Лобо – Бланка - Зграя - Мисливці –

Номер слайду 14

Головні герої Лобо – сильний, сміливий, хитрий. Бланка - гарна, спритна, розумна. Зграя - згуртована,віддана вожаку. Мисливці – шукають шляхів знищити зграю.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Чи вміє вовк відчувати душевний біль?

Номер слайду 17

Він збайдужів до всього

Номер слайду 18

На шиї в Лобо не було золотого ошийника, а на плечах перевернутого хреста ,який би свідчив про таємну спілку з дияволом. Зате на боці в нього я помітив широкий рубець - слід від ікла Джуни - ватажка зграї вовкодавів Теннерея, який вона залишила, перш ніж Лобо загриз її.

Номер слайду 19

Пам'ятайте, у рослин і тварин нема депутатів, їм нікому писати і скаржитися, за них нікому заступитись, крім нас , людей, які разом з ними заселяють цю планету Дж. Даррел

ppt
Додано
7 липня 2021
Переглядів
632
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку