Узагальнюючий урок по темі "Вуглеводи. Білки. Нуклеїнові кислоти" у формі змагань між двома командами. Кожне завдання оцінюється певною кількістю балів,які переводяться в оцінку. За результатами виконаних завдань відбувається оцінювання і визначення команди-переможця.
Конкурс “Ерудити”продовжити речення. Запитання для першої команди1. Процес руйнування просторової структури білка…2. Молекулярна формула глюкози…3. Проміжний продукт гідролізу крохмалю…4. Основні властивості амінокислот зумовлює…5. Під час гідролізу білків утворюються…6. Мономером целюлози є…7. Назвіть аміногрупу…8. Звꞌязок між залишками амінокислот називається…9. Сполуки, які виявляють кислотні та основні властивості називають…10. Первинна структура білка це…11. Реакція взаємодії розчину білка з купрум(ІІ)гідроксидом називається…12. Жовте забарвлення білків утворюється при взаємодії з…13. До складу нуклеотиду входять залишки…14. Вторинна структура білка підтримується…15. Молекулярна формула амінооцтової кислоти…
Конкурс”Ерудити”Запитання для другої команди1. Виноградний цукор це…2. У природі спіраль ДНК закручена…3. Аденін комплементарний…4. Урацил входить до складу…5. Біологічна роль ДНК…6. Яке забарвлення утворює біуретова реакція...7. Яка структура гемоглобіну…8. Скільки L-амінокислот утворюють поліпептидні ланцюги…9. Які функціональні групи утворюють пептидний звꞌязок…10. Сахарозу у побуті називають…11. Якісна реакція на крохмаль…12. Руйнування первинної структури білка називається…13. Амінооцтова кислота при взаємодії з натрій гідроксидом виявляє властивості…14. Поліпептидний ланцюг, закручений у спіраль,утворює…15. Амінооцтова кислота при взаємодії з хлоридною кислотою виявляє властивості…
Підведення підсумків, визначення команди переможця, оцінювання за результатами завдань.{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Завдання Бали 115243104655 Кількість балів. Оцінка{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Бали Оцінка1-31-10411-13514-16617-20721-23824-26927-291030-321133-361237-40