Презентація до відкритого уроку "Казка Г.Х. Андерсена «Соловей» - казка про чарівну силу мистецтва. Соловей як втілення сили природи й мистецтва; зміни в образі імператора".

Про матеріал
Презентація до відкритого уроку із зарубіжної літератури для учнів 5 класу на тему: "Казка Г.Х. Андерсена «Соловей» - казка про чарівну силу мистецтва. Соловей як втілення сили природи й мистецтва; зміни в образі імператора". . Мультимедіа полегшує процес запам’ятовування, робить вивчення матеріалу більш цікавим. Застосування інформаційних технологій сприяє формуванню уваги, потягу до експериментування. У зв’язку з цим до даної теми уроку було створено мультимедійну презентацію, яка сприяєтиме міцному та якісному засвоєнню знань, підвищенню мотивації, ефективності і практичної спрямованості уроку. Наявність такого засобу дозволяє створити активне кероване комунікативне середовище, в якому здійснюється навчання. Комп'ютеризоване навчання світової літератури має ряд переваг: • варіативність застосування на різних етапах навчання; • можливість застосування на будь-якому етапі роботи під час практичного заняття; • навчальний матеріал краще сприймається і легше запам'ятовується; • економне використання навчального часу у ході пояснення нового матеріалу; • подання матеріалу в більш доступному для сприйняття вигляді; • забезпечення більш ефективного засвоєння навчального матеріалу; • диференційований підхід до навчання учнів, які мають різний рівень підготовленості сприйняття матеріалу; • оперативний контроль засвоєння матеріалу учнями стимулює різноманітність їх творчої діяльності, сприяє збільшенню обсягу інформації й самоконтролю, підвищує інтерес до предмета. Презентація розроблена в програмі Microsoft Office PowerPoint, дозволяє чітко структурувати та ілюструвати матеріал, виокремлювати проблемні запитання та завдання, раціонально використовувати час уроку за рахунок оперативного представлення інформації. Дана презентація є формою наочності, яка супроводжує пояснення вчителя та виконує інформативну, керуючу, мотивуючу, виховну та розвиваючу функції. Зручна система навігації сприяє вільному переходу від одного слайда до іншого, самостійно задавати темп повторення або вивчення навчального матеріалу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вітаємо!Ми раді ВАМ!

Номер слайду 2

Номер слайду 3

3 Ганс Крістіан Андерсен та його герої

Номер слайду 4

1. Русалонька 2. Горошина 3. Олово 4. Актор 5. Вірш 6. Герда 7. Дюйм

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Казка Г. Х. Андерсена «Соловей» - казка про чарівну силу мистецтва» (фрагмент уроку)Тема: Соловей як втілення сили природи й мистецтва; зміни в образі імператора. Мета: - дізнатися, що особливо цінував Г. Х. Андерсен, а що зневажав; - розвивати виразність читання, вміння правильно говорити, цікаво мислити; - виховувати повагу до людей, почуття прекрасного.

Номер слайду 9

Соловей – це митець. Митець – той, хто створює мистецтво.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Мистецтво має бути щирим, йти від самого серця. Найкращі твори народжуються лише на батьківщині, митець має бути скромним, невимогливим.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

ПРОТИСТАВЛЕННЯсправжнього штучного

Номер слайду 15

Номер слайду 16

16

Номер слайду 17

Чудесний спів, музика природи, мистецтво перемагають смерть…

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Дякуємо, що Ви були з нами!

pptx
Додано
26 березня 2019
Переглядів
1578
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку