Презентація до виховної години "Всі добрі справи починаються з сім'ї"

Про матеріал
Презентація до виховної години "Всі добрі справи починаються з сім'ї" з метою допомогти дітям зрозуміти, що родина є найвищою цінністю в житті людини, обговорити з учнями проблеми стосунків батьків і дітей, вчити продовжувати сімейні традиції, розвивати почуття родинності, відповідальності за своїх батьків; навчати шукати компроміс у спілкуванні з дорослими
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Всі добрі справи починаються з сім’ї

Номер слайду 2

Словничок Сім’я – це група людей, яка складається з чоловіка, жінки, дітей та інших близьких родичів, які живуть разом під одним дахом. Рід – це низка поколінь, які походять від одного предка. Родовід – це історія поколінь певного роду, записи, що виявляють й ілюструють походження, послідовність поколінь. Родина - це природне середовище життя і розвитку дитини, у якому закладаються основи особистості.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Хвилинка мудрих слів Лиш матір вміє жити, аби світитися, немов зоря (В. Стус). Материнське щастя твориться дитиною. ( В.Сухомлинський) Сім’я — це те первинне середовище, де людина повинна вчитися творити добро. ( В.Сухомлинський)

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Мирна угода з ким товаришувати як одягатися, коли йду гуляти в якому гуртку чи секції займатися яка найпізніша година повернення додому коли сідати за уроки на що витрачати кишенькові гроші що їсти на сніданок як слідкувати за здоров’ям

Номер слайду 12

Корисні поради На піклування і любов батьків відповідай чуйним ставленням до них . Не завдавай своїм близьким неприємностей, не ображай словами, вчинками. Будь чуйним з усіма членами родини. Підтримуй порядок та чистоту в домі. Пам’ятай: обман – страшна образа. Допомагай батькам по господарству. Сам стеж за своїм одягом, зовнішністю. Будь завжди стриманим у виявленні своїх почуттів, настрою. Будь терплячим до недолітків своїх близьких. Завжди зважай на думку батьків, старших. Будь добрим сином чи донькою.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Мета: допомогти дітям зрозуміти, що родина є найвищою цінністю в житті людини; обговорити з учнями проблеми стосунків батьків і дітей; вчити продовжувати сімейні традиції, розвивати почуття родинності, відповідальності за своїх батьків; навчати шукати компроміс у спілкуванні з дорослими; розвивати вміння висловлювати свою думку; виховувати любов до сім’ї, родини, прищеплювати любов та повагу до старшого покоління .

ppt
Додано
26 грудня 2019
Переглядів
1778
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку