Презентація до виховної години з елементами тренінгу ««Нікнейм» в інтернет- спілкуванні. Безпечний Інтернет для дітей»

Про матеріал
Мета: • дослідити позитивні і негативні сторони Інтернету; • засвоїти правила безпечної роботи в Інтернеті; • розвивати логіку, кмітливість; • сприяти обізнаності учнів про небезпеки, які існують в Інтернеті та про шляхи їх подолання; • виховувати інформаційну культуру учнів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

НІК – ЦЕ ІМ’Я, ЯКЕ ВИКОРИСТОВУЮТЬ КОРИСТУВАЧІ ІНТЕРНЕТУ, НЕ НАЗИВАЮЧИ СВОЄ СПРАВЖНЄ ІМ’Я. УЛЮБЛЕНІ ГЕРОЇНІ КНИГ І КАЗОК МОЖУТЬ СТАТИ ВАШИМИ СУПУТНИЦЯМИ У ВІРТУАЛЬНОМУ СВІТІ

Номер слайду 4

НІК ДЛЯ ДІВЧАТОК НІК ДЛЯ ХЛОПЧИКІВ бути таким, що запам’ятовується бути оригінальним привертати увагу Не використовуйте всі 30 символів – довгі ніки погано читаються Постарайтеся, щоб обраний нікнейм відображав характер чи рід заняття – не беріть просто те, що красиво звучить. Д/ гра “Квітка” Вибираючи собі нік, можна виділити улюблений серіал, будь-яку прислів'я або просто власну рису характеру. Найкращий і лаконічний нік – цікаве скорочення ПІБ. Якщо використовуєте англійське слово, перевірте його точне значення.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

ДІТИ В ІНТЕРНЕТ Проблема безпеки дітей в мережі Інтернет вже не здається Україні такою далекою. Ніхто не може заперечити, що на сьогоднішній день вона постала особливо гостро. Відомо, що підлітки у період заниженої самооцінки шукають підтримки серед своїх друзів, а не у родинному колі. Старші підлітки, бажаючи незалежності, мають потребу ототожнювати себе з певною групою й схильні порівнювати цінності своєї сім’ї та своїх товаришів. ЩО РОБЛЯТЬ ПІДЛІТКИ В ОН-ЛАЙНІ В он-лайні підлітки завантажують музику, використовують обмін миттєвими повідомленнями, електронну пошту та грають в он-лайнові ігри. За допомогою пошукових серверів підлітки знаходять інформацію будь-якого змісту та якості в мережі Інтернет. Більшість підлітків реєструються у приватних чатах та спілкуються на будь-які теми, видаючи себе за дорослих. Хлопці в цьому віці надають перевагу всьому, що виходить за межі дозволеного: брутальний гумор, насильство, азартні ігри, еротичні та порно сайти. Дівчатам, які мають занижену самооцінку, подобається розміщувати провокаційні фото, вони схильні на фривольні розмови, видаючи себе за дорослих жінок, в результаті чого стають жертвами сексуальних домагань.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.3
Відповідність темі
4.7
Загальна:
4.3
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Калагурка Уляна
    Потрібна презентація.Дякую розробникам!
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Гайдар Тетяна Володимирівна
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
  3. Шаля Клавдія Іванівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Пов’язані теми
Позашкільна освіта, Виховна робота
Інкл
Додано
1 лютого 2020
Переглядів
2372
Оцінка розробки
4.3 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку