Презентація до виховної години з елементами вечорниць "Ой та на Андрія..."

Про матеріал
Презентація до виховної години з елементами вечорниць "Ой, та Андрія..." Мета:розширити знання учнів про календарно-обрядові свята України. Познайомити учнів з давнім народним звичаєм проводити вечорниці. Прищеплювати інтерес до історії, культури, традицій і звичаїв українського народу
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Прийшла зима …

Номер слайду 3

13 грудня - Свято Андрія13 ГРУДНЯ — молодіжне свято, як кажуть в народі свято Калити, або «Андріївські вечорниці ». Молодь в цей день влаштовувала різноманітні забави. Основна дія свята - це відкушування «калити», та ворожіння.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Народні прикмети Якщо вдень ішов сніг, то бути хурделицям цілий тиждень. Якщо в Андріїв день піде сніг та вляжеться, то ще 100 днів пролежить. Вода вночі в річках і озерах тиха – до доброї зими; шумлива - до холоднечі та метелиць.Іній в цей день на деревах - буде добрий врожай на гречку. Сніг до Андрія не випаде - зима буде тепла і малосніжна; сніг випаде - холодна і довга. Ясний і морозний день віщує добрий урожай. Вугілля крутиться на каганці - будуть морози. Холодно і ясно 13 грудня - буде хороший урожай наступного року. Кішка вилизує хвіст, лапи і тіло - чекай ясного морозного дня. Швидкі та низькі хмари - прикмети до того, що скоро буде холоднеча.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Українська світлиця

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

МЕТА:розширити знання учнів про календарно-обрядові свята України; познайомити з давнім народним звичаєм проводити вечорниці;прищеплювати інтерес до вивчення минулого рідного краю, прагнення зберегти народні звичаї та обряди;розвивати творчі та акторські здібності учнів;вдосконалювати мовну культуру; виховувати почуття патріотизму, шанобливе ставлення до історичного минулого, повагу та любов до традицій рідного народу.

pptx
Додано
26 грудня 2019
Переглядів
1021
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку