Презентація до виховної години за темою "«Безпечне користування Інтернетом»."

Про матеріал
Презентація до виховної години за темою "«Безпечне користування Інтернетом»."
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Безпечне користування Інтернетом

Номер слайду 2

ЗАВДАННЯобговорити переваги та недоліки інтернету;ознайомитися з правилами спілкування і безпеки в соціальних мережах;дослідити правила безпеки в інтернеті;розвивати уміння критично мислити, розпізнавати ризики, ефективно спілкуватися.

Номер слайду 3

ЗАПИТАННЯЩо таке комп’ютерна мережа?2. Які служби Інтернету ви знаєте? 3. Що таке веб-сайт?

Номер слайду 4

Інтернет - це спосіб підключення інформаційних мереж. Спочатку, в пору виникнення Інтернету, він використовувався великими корпораціями та урядовими установами, які мали власні локальні мережі, для з'єднання безлічі користувачів в одну систему з метою обміну інформацією. Безпечне користування Інтернетомr

Номер слайду 5

Інтернет дійсно проник у наше життя, як ніколи раніше. Сьогодні крім швидких настільних комп’ютерів та ноутбуків, ми також підключаємо до Інтернету смартфони, планшети і багато інших портативних пристроїв. Саме тому дуже важливо знати якомога більше про безпеку в Інтернеті. Безпечне користування Інтернетом

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Правила спілкування у мережі інтернет• Що означає кожне правило?• Які наслідки матиме порушення цих правил?• Які ще правила можна додати?

Номер слайду 8

захист персональних даних. Щоб запобігти небажаному витоку інформації, навчіться розпізнавати публічну та приватну інформацію. Публічна інформація — це відомості про людину, за якими її не можна знайти чи ідентифікувати. А приватна інформація — навпаки. Дослідіть соцмережу, в якій ви зареєстровані. Перевірте налаштування публічності вашої сторінкита публікацій для інших користувачів.

Номер слайду 9

Правило №1 Перш за все, потрібно поговорити зі своїми батьками, щоб дізнатися про правила користування Інтернетом, включаючи те, «куди я можу заходити, що я можу робити, коли я можу виходити в онлайн і як довго я можу перебувати в онлайні».

Номер слайду 10

Правило №2 Ніколи не надавайте персональну інформацію, таку як свою домашню адресу, телефонний номер, номери кредитних карток, назву та місцезнаходження школи без дозволу своїх батьків.

Номер слайду 11

Правило №3 Завжди негайно повідомляйте своїх батьків, якщо ви бачите або отримуєте повідомлення, які примушують вас почувати себе некомфортно або занепокоєно.

Номер слайду 12

Правило №4 Ніколи не погоджуйтеся зустрітися особисто з кимось, з ким ви познайомилися в онлайні, без дозволу своїх батьків.

Номер слайду 13

Правило №5 Ніколи не відправляйте свої фотографії або фотографії членів своєї сім’ї іншим особам по Інтернету або поштою, не проконсультувавшись попередньо із своїми батьками.

Номер слайду 14

Правило №6 Ніколи не надавайте нікому (навіть своїм друзям) свої паролі в Інтернеті, окрім своїх батьків.

Номер слайду 15

Правило №7 Добре поводьтеся в мережі та не робіть нічого, щоб могло образити або роздратувати інших людей, не робіть того, що є незаконним.

Номер слайду 16

Правило №8 Ніколи не користуйтеся в Інтернеті тим, що коштує грошей, не спитавши перед тим дозволу своїх батьків.

Номер слайду 17

Правило №9 Не заходьте на аморальні сайти і не порушуйте без згоди батьків ці правила і тоді ви зможете почувати себе у Всесвітній павутині впевнено та безпечно.

Номер слайду 18

МОЗАЇКА ЗАВДАНЬ ДО ТЕМИ

Номер слайду 19

МОЗАЇКА ЗАВДАНЬ ДО ТЕМИ

Номер слайду 20

МОЗАЇКА ЗАВДАНЬ ДО ТЕМИ

Номер слайду 21

Дайте відповіді на запитання1. Яка небезпека нас чекає в Інтернеті?2. Як захистити себе в Інтернеті?

Номер слайду 22

Правила безпеки в Інтернеті

Номер слайду 23

Працюємо за комп’ютером

Номер слайду 24

pptx
Додано
1 березня 2023
Переглядів
530
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку