Презентація до виховного заходу "Засідання детективних агенцій"

Про матеріал

Данна презентація створонена для проведення позакласного заходу " Засідання детективних агенцій". На ній послідовно представлені умови задач в малюнках, закодованого послання та інших видів задач.



Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЗАСІДАННЯДЕТЕКТИВНИХ АГЕНЦІЙ5-А та 5-Б класів. Безумовно, будемо вчитися доводити,але будемо також вчитися здогадуватися. Д. Пойя

Номер слайду 2

«Найдосконаліший мозок іржавіє без дії»Шерлок Холмс,видатний приватний детектив

Номер слайду 3

ВІТАЄМОУЧАСНИКІВ!!!

Номер слайду 4

1. Виключи зайвого чоловічка 1 2 3 4 5 62. Домалюй чоловічка 3. Розв’яжи ребуса: ?Танцюючі чоловічки 100 991

Номер слайду 5

СПРАВАна одну трубку"Показання свідків "Відбулося пограбування ювелірного магазину. Слідство опинилося у безвихідному становищі: є дев’ять підозрюваних і троє свідків, але один з них пам’ятає лише, що грабіжник ; був лисий, другий - що грабіжник мав вуса, а третій - що на обличчі злодія красувався пластир. Чи буде цього достатньо, щоб визначити злодія? Подивіться на обличчя підозрюваних та дайте відповідь.123456789

Номер слайду 6

СПРАВАна одну трубку"Закодоване послання "Справжній детектив повинен добре вміти розшиф-ровувати закодовані надписи. Сьогодні у вас буде невеличкий урок з кодування та тайнопису. Одним з найдавнішим способом кодування є спосіб "решітки". Він полягає в тому, що на букви, записані у квадраті, накладається решітка, отвори в якій розташовані в певному порядку. Букви які з’являються в отворах, і складають текст. Щоб прочитати весь текст, необхідно повертати решітку на 90° за годинниковою стрілкою. Прочитайте закодоване послання, що є у вас на аркушах, напишіть його на окремих аркушах і здайте результати до журі.

Номер слайду 7

Прочитайте закодоване послання. Сіренко О. А. Завдання «Закодоване послання»{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}ЛПНЛАООКПИВИУВОІМЄВСНАДТТЮЬЕЛЙ. ТЯМЦЕ АЬТ С ОИГВ КОО О ЮМЮ ГО,ЖО rrr

Номер слайду 8

Загадки в малюнках

Номер слайду 9

Загадки в малюнкахте. ЛЕВізор

Номер слайду 10

Загадки в малюнках 2 7 5 7 2 4 7 275-72-47

Номер слайду 11

Загадки в малюнках

Номер слайду 12

Загадки в малюнках

Номер слайду 13

«Чорна скринька»

Номер слайду 14

Таємнича історія. Стало відомо, що в готелі "Кульгава лама" зупинився відомий колекціонер живопису. Він віз з собою знамениту картину голландського майстра, й її мали вкрасти. Три дні детектив чергував в номері колекціонера, чекаючи розв’язку цієї історії. На четвертий день ввечері несподівано роздався стук у двері. Детектив промовчав. Стук повторився. Він знов промовчав. Тоді двері розчинилися і у кімнату зайшов незнайомець. - О, вибачте, я був абсолютно впевнений, що це мій номер. Ще раз пробачте. Що, як на вашу думку, мав зробити детектив? Повірити незнайомцю чи арештувати його?

Номер слайду 15

Детектив іде по сліду. В якій казці йде мова про спортсмена, який не мав достатньої фізичної підготовки й вирушив на змагання по бігу з перешкодами. Хитрість і витримка дозволили йому дістатися фінішу. Але фінал казки трагічний: проявивши самодіяльність і порушивши правила безпеки, він загинув. Хто це?

Номер слайду 16

Детектив іде по сліду. В якій казці особистість, в усіх відношеннях дуже сіра, здійснює план вбивства двох осіб, та лише своєчасному втручанню активної громадськості, все закінчується добре?

Номер слайду 17

Детектив іде по сліду. Один фермер виростив на своїй ділянці рекордний врожай, але не зміг впоратися з збиранням і запросив іще п’ятьох робітників. Назвіть їх.

Номер слайду 18

«Якщо ви хочете взяти участь у великому житті, то наповнюйте свою голову математикою, поки є для цього можливість. Вона дуже допоможе вам у всій вашій роботі»(М.І. Калінін)

pptx
Додано
17 липня 2018
Переглядів
970
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку