Презентація до виступу на батьківських зборах "Стоп булінг!"

Про матеріал
Презентація до виступу на батьківських зборах має на меті ознайомити батьків учнів з поняттям "булінг", визначення ознак жертв цькувань і методами профілактики виникнення та подолання проявів булінгу. План: 1. Вступ 2. Розкриття поняття "булінг". 3. Причини булінгу 4. Соціальна структура булінгу 5. Види булінгу 6. Як відрізнити звичайний конфлікт від булінгу? 7. Індикатори, які свідчать про знущання над дитиною 8. Що робити, якщо ваша дитина стала жертвою булінгу? 9. Відповідальність, передбачена за вчинення булінгу 10. Куди звертатися за детальною консультацією та роз’ясненнями?
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготували: Практ.психолог Молочко Т. М. Соц.педагог Булова Л. О. ДПТНЗ «Чернігівський професійний будівельний ліцей»

Номер слайду 2

Булінг (від англ. bully – хуліган, залякувати) – форма насильства у вигляді травлі, бойкоту, насмішок, поширення дезінформації, псування особистих речей, фізичної розправи.

Номер слайду 3

Причини булінгу:- демонстрація сцен насильства у ЗМІ;- нестабільність сучасних сімей;- нудьга, монотонність, бажання розважитись чи виділитись серед інших

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Як відрізнити звичайний конфлікт від булінгу?

Номер слайду 7

Індикатори, які свідчать про знущання над дитиною:

Номер слайду 8

1. Зберігайте спокій, будьте терплячими, не потрібно тиснути на дитину.2. Поговоріть з дитиною, дайте їй зрозуміти, що ви не звинувачуєте її в ситуації, що склалася, готові її вислухати і допомогти.3. Запитайте, яка саме допомога може знадобитися дитині, запропонуйте свій варіант вирішення ситуації.4. Поясніть дитині, до кого вона може звернутися за допомогою у разі цькування (психолог, соціальний педагг, вчителі, адміністрація ліцею).5. Повідомте керівництво навчального закладу про ситуацію, що склалася.6. Підтримайте дитину в налагодженні стосунків з однолітками та підготуйте її до того, що вирішення проблеми булінгу може потребувати певного часу. Що робити, якщо ваша дитина стала жертвою булінгу?

Номер слайду 9

Верховна Рада України прийняла Закон України від 18 грудня 2018 року No2657-VIII «Про внесення змін додеяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу (цькуванню)», зокрема вказаним нормативно-правовим актом внесено зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Закону України «Про освіту». Зміни направлені на вдосконалення відносин у сфері протидії булінгу (цькуванню). Вчинення булінгу стосовно малолітньої чи неповнолітньої особи або такою особою стосовно інших учасників освітнього процесу карається штрафом від 850 до 1700 грн або громадськими роботами від 20 до 40 годин. Такі діяння, вчинені повторно протягом року після або групою осіб караються штрафом у розмірі від 1700 до 3400 грн або громадськими роботами на строк від 40 до 60 годин. У разі вчинення булінгу неповнолітніми до 16 років, відповідатимуть його батьки або особи, що їх заміняють. До них застосовуватимуть покарання у вигляді штрафу від 850 до 1700 грн або громадські роботи на строк від 20 до 40 годин. Відповідальність, передбачена за вчинення булінгу

Номер слайду 10

Куди звертатися за детальною консультацією та роз’ясненнями?Контакт-центр системи безоплатної правової допомоги  0 (800) 213 103 ВАЖЛИВО: діти мають право безоплатно отримати послуги адвоката (складання заяв, представництво в суді). Якщо дитині необхідна психологічна допомога – звертайтеся на Національну дитячу «гарячу лінію» для дітей та батьків з питань захисту прав дітей за номером 116-111 .

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Куришева Олена Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
13 листопада 2019
Переглядів
2931
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку