Презентація до виступу на педагогічній раді: "Аналіз результатів анкетування педагогів за анкетою "Класний керівник очима педагогів""

Про матеріал

Загальною метою проведення анкетування стало виявлення особливостей класного керівництва. Основними завданнями – визначення:

особливостей взаємодії з учнями, батьками (з ким у класного керівника більш налагоджені контакти);

домінуючого стилю взаємовідносин з класним колективом;

етапів спільної діяльності, на яких учні найбільш залучені до виконання (при плануванні, при підготовці, при проведенні, при підведенні підсумків);

особливостей дій, поведінки учнів при підготовці і проведенні колективних справ;

напрямків діяльності, які найчастіше використовують у виховній роботі класні керівники;

основних труднощів у виховній діяльності.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Результати анкетування класних керівників. В анкетуванні взяло участь 8 класних керівників, з них 4 – початкової ланки, 4 – середньої ланки. Практичний психолог Лалакулич М. М.

Номер слайду 2

В анкетуванні взяло участь 8 класних керівників, з них 4 – початкової ланки, 4 – середньої ланки. Респонденти дослідженя:

Номер слайду 3

Основні завдання – визначення особливостей класного керівництва:особливостей взаємодії з учнями, батьками (з ким у класного керівника більш налагоджені контакти);домінуючого стилю взаємовідносин з класним колективом;етапів спільної діяльності, на яких учні найбільш залучені (при плануванні, при підготовці, при проведенні, при підведенні підсумків);особливостей дій, поведінки учнів при підготовці і проведенні колективних справ;напрямків діяльності, які найчастіше використовують у виховній роботі класні керівники;основних труднощів у виховній діяльності.

Номер слайду 4

Взаємодія з учнями (з ким у вас найбільше налагоджений контакт?)

Номер слайду 5

Взаємодія з батьками (з ким у вас найбільше налагоджений контакт?)

Номер слайду 6

Домінуючий стиль взаємовідносин (Який стиль взаємовідносин із класним колективом домінуючий?)

Номер слайду 7

Етапи найбільшої активності учнів (На яких етапах ви найбільш активно залучаєте учнів до спільної діяльності)

Номер слайду 8

Особливості дій, поведінки учнів при підготовці та проведенні колективних справ

Номер слайду 9

Напрямки виховної діяльності (Які напрямки діяльності вам найбільше вдаються?)

Номер слайду 10

Труднощі у роботі класного керівника (У чому відчуваєте труднощі?)

Номер слайду 11

Висновки. Побудова педагогами взаємовідносин в класному колективі на основі співробітництва та взаємодопомоги. Надання класними керівниками ініціативи учням при виконанні колективних справ відповідно до їх вікових можливостей. Реалізація напрямків виховної діяльності, знання та навички яких є найбільш актуальними та сприйнятливі для дітей на певному віковому періоді. Труднощі у роботі з невстигаючими учнями, які систематично не виконують домашні характерні для початкової ланки та порушення дисципліни – для середньої ланки.

Номер слайду 12

РекомендаціїКласним керівникам: Робота з учнями та співпраця з батьками учнів, які систематично не виконують домашні завдання (початкова ланка) та постійно порушують дисципліну (середня ланка). Психологу: Розробка рекомендацій для педагогів з приводу особливостей взаємодії з порушниками дисципліни. Розробка рекомендацій для педагогів з приводу особливостей взаємодії з батьками учнів. Розробка рекомендацій для батьків учнів щодо надання допомоги дітям у виконанні домашніх завдань. Адміністрації: Контроль за дотриманням учнями правил для учнів.

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Додано
31 липня 2019
Переглядів
1184
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку