ПРЕЗЕНТАЦІЯ "ДО ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ ЗДОРОВОГО ХАРЧУВАННЯ" (16 ЖОВТНЯ)

Про матеріал

16 ЖОВТНЯ ЩОРОКУ ВІДЗНАЧАЄТЬСЯ Всесвітній день здорового харчування. У презентації запропоновано основні терміни, які стосуються здорового харчування, енергетичні та поживні цінності, шкідливі продукти та страви, хвороби, які можуть виникати при вживанні шкідливої їжі. Вчитель може запропонувати презентацію і для виховної години як для вихованців, так і їх батьків. Пропонуються поради щодо організації здорового харчування...

Зміст слайдів
Номер слайду 1

16 жовтня – Всесвітній день продовольства (1979)

Номер слайду 2

16 жовтня – Всесвітній день здорового харчування 80% усіх хвороб пов’язані так чи інакше з харчуванням 40% усіх хвороб пов’язані безпосередньо з харчуванням

Номер слайду 3

Харчування та здоров’я підлітків

Номер слайду 4

Білки–основний будівельний матеріал, організму. З них утворюються і ростуть нові клітини, завдяки чому людина росте. Мінеральні речовини – натрій, фосфор, залізо, калій, кальцій, йод, тощо. Жири – відновлюють витрати теплової енергії (тепла). Вони йдуть на зігрівання організму. Вуглеводи – витрачаються на роботу м’язів (фізична праця, рух, дихання, робота серця та інших органів). Вітаміни – речовини, необхідні для життя людини, її росту та розвитку. Вітаміни потрібні для нормального росту і розвитку дитячого організму. З чого складається їжа? Продукти , які містять йод: МОРСЬКА РИБА; МОРСЬКА КАПУСТА; КРЕВЕТКИ; КАЛЬМАРИ; МІДІЇ; ЙОДОВАНА СІЛЬ - НАЙКРАЩИЙ ВИБІР.

Номер слайду 5

Словничок Раціональне харчування (від латинського «Rationalis» — розумний) — достатнє в кількісному й повноцінне в якісному відношенні харчування; Режим харчування - регулярність Збалансованість - оптимальне співвідношення компонентів їжі. ДЕННИЙ РАЦІОН ПІДЛІТКА У СПІВВІДНОШЕННЯХ БІЛКІВ, ЖИРІВ, ВУГЛЕВОДІВ : 1 : 4 ПРИ ФІЗИЧНИХ НАВАНТАЖЕННЯХ 1 : 1 : 6

Номер слайду 6

Принцип раціонального харчування - помірність, різноманітність і збалансованість.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Видимі наслідки неправильного харчування

Номер слайду 10

Захворювання Ожиріння цукровий діабет артроз атеросклероз серцево-судинні страждає опорно-рухова система анорексія булемія авітаміноз анемія

Номер слайду 11

Харчові добавки -   це речовини, які додають у продукти з технологічних міркувань, щоб вони не попсувалися, не змінили колір і консистенцію. Позначаються літерою “Е”. КОРИСНА ТА ШКІДЛИВА ЇЖА

Номер слайду 12

Жувальні цукерки, пастила, «чупа-чупси» Чіпси, як кукурудзяні, так і картопляні Солодкі газовані напої Шоколадні батончики Сосиски та ковбаси Майонез і кетчуп Різні соуси і заправки Локшина швидкого приготування

Номер слайду 13

ДЕШЕВІ НАПІВФАБРИКАТИ (ФОСФАТИ ТА ТРАНСЖИРИ) ДЕШЕВИЙ ТВЕРДИЙ СИР (МАРГАРИНИ, ТРАНСЖИРИ) ДЕШЕВІ ВИПІЧКА ТА СОЛОДОЩІ (РІЗНІ ДОБАВКИ) ДЕШЕВІ РИБНІ КОНСЕРВИ (ВАЖКІ МЕТАЛИ)

Номер слайду 14

Запам’ятайте правило: їсти більше овочів і фруктів. При цьому кількість овочів має бути більше, ніж фруктів, так як фрукти містять значну кількість сахарози. 2. Відмовтеся від випічки, особливо свіжої, скоротіть вживання кількість солодкого. 3. Візьміть за правило їсти вранці кашу і пийте до 2-х літрів води на день. Найкраще для здорового харчування підійде мінеральна негазована вода. 4. Зменшіть порції, замінюйте одні продукти іншими - менш шкідливими і калорійними. 5.Візьміть за правило ходити у магазин ситим та ознайомитись з калорійністю продуктів, які збираєтесь купувати.

Номер слайду 15

5. Урізноманітніть своє харчування, готуйте нові страви, не ставайте рабом одних і тих же продуктів, від цього погіршується самопочуття і настрій. 6. Зрідка дозволяйте собі трохи солодкого і мучного — того, що принесе вам більше задоволення. 7. Не їжте після 18-19 годин, а вечерю зробіть легкою. 8. Радійте життю і менше нервуйте. Слухайте приємну музику і зустрічайтеся з приємними вам людьми, робіть розслабляючий масаж і взагалі, любіть себе. Це теж дуже важлива складова здорового способу життя.

Номер слайду 16

То ж візьмемо девіз життя: «Перш, ніж за стіл мені сісти, Я подумаю, що краще їсти»

Номер слайду 17

Вам обирати … Чи зберегти своє здоров’я, чи зруйнувати його ще підлітком?

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.8
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
4.8
Загальна:
4.8
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Головко Ніна Федорівна
    Дякую за презентацію.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Слинько Ніна Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Тихонова Людмила Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Деревянко Ксения
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    4.0
Показати ще 1 відгук
ppt
Додано
15 жовтня 2018
Переглядів
6106
Оцінка розробки
4.8 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку