Презентація "Дослідження фізичних і хімічних властивостей води"

Про матеріал

Метою є дослідження властивостей води з подальшим висновком, про те що жодна рідина у світі не має такої кількості корисних якостей, як вода.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

"Дослідження фізичних і хімічних властивостей води"

Номер слайду 2

 Вода — одна із найголовніших речовин, потрібних для органічного життя.

Номер слайду 3

Жодна рідина у світі не має такої кількості корисних якостей, як вода. Справді дивовижні її властивості: хімічні й фізичні 

Номер слайду 4

Вода в природіЗа місцем знаходження. За призначенням. За вмістом солей. Атмосферна (водяна пара, хмари)Питна (столова та мінеральна. Солона Наземна (річки, моря, океани, озера)Технічна (для побутових та промислових потреб)прісна. Підземна (грунтові води, артезіанські)

Номер слайду 5

Фізичні властивості води. Має 3 агрегатні стани

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Дослід 1 Незначну кількість води у прозорій колбі довести до кипіння. Потримати покришку над колбою й розглянути краплі на ній. Поспостерігати за парою і за поступовим зменшенням кількості води у колбі. Висновок: вода від нагрівання перетворюється у дрібні крапельки (пару) й піднімається вгору.

Номер слайду 8

Дослід 2. Якщо холодну пляшку занести до теплого приміщення , на її поверхні утворюються краплі води Висновок: водяна пара, що є у повітрі, стикається з холодною пляшкою води та внаслідок охолодження пара набуває стану рідини

Номер слайду 9

Дослід 3. Якщо шматок льоду, занести до приміщення -він розтане, Якщо знову винести на холод-замерзне. Висновок: у холоді вода перетворюється на лід, а у теплі знову стає водою. Лід, сніг – це різні стани води.

Номер слайду 10

Дослід 4 Вода прозора. Занурюємо у чисту та забруднену воду кілька різних предметів, наприклад ложку Усі предмети, що ми занурили у чисту воду, чітко розглядаютьсякрізь забруднену воду погано видно предмети. Висновок: чиста вода прозора, не має ні запаху, ні кольору.

Номер слайду 11

Хімічні властивості води. Вода досить активна речовина. Вона вступає в реакцію з простіми і складними речовинами

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Дослід 5 У склянку з водою покласти кілька кристаликів марганцевокислого калію. Вода стала рожевого кольору Провести аналогічний дослід можливо додаючи інші барвники.

Номер слайду 14

Дослід 6. Наявність солей у природній воді можливо доказати додаючи у колбу звичайну воду з під крану. Підігріти її. Коли вода випарилась , на дні колби залишається твердий наліт-це і є солі. У домашніх умовах воду можливо налити у ковш та підігріваючи його випарувати воду.

Номер слайду 15

Висновок: Жодна рідина у світі не має такої кількості корисних якостей, як вода. Справді дивовижні її хімічні й фізичні властивості. Ми знаємо, що за нормального атмосферного тиску вода кипить при температурі 100°С і замерзає при 0°С, що вона може перебувати в трьох станах: газоподібному, рідкому й твердому. Вода - відмінний розчинник. У ній розчиняються майже всі речовини. Щоб впевнитися у цьому, досить подивитись на таблицю хімічного складу морської води. В ній міститься близько 60 елементів періодичної системи Менделєєва. Декотрі вчені вважають, що у воді є всі земні хімічні елементи без винятку.

Номер слайду 16

Дякуємо за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.5
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
4.5
Загальна:
4.4
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Костіна Неля Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Маркова Саша
    Загальна:
    3.7
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    3.0
    Відповідність темі
    4.0
pptx
Додано
18 лютого 2021
Переглядів
35540
Оцінка розробки
4.4 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку