Метою є дослідження властивостей води з подальшим висновком, про те що жодна рідина у світі не має такої кількості корисних якостей, як вода.
Дослід 1 Незначну кількість води у прозорій колбі довести до кипіння. Потримати покришку над колбою й розглянути краплі на ній. Поспостерігати за парою і за поступовим зменшенням кількості води у колбі. Висновок: вода від нагрівання перетворюється у дрібні крапельки (пару) й піднімається вгору.
Висновок: Жодна рідина у світі не має такої кількості корисних якостей, як вода. Справді дивовижні її хімічні й фізичні властивості. Ми знаємо, що за нормального атмосферного тиску вода кипить при температурі 100°С і замерзає при 0°С, що вона може перебувати в трьох станах: газоподібному, рідкому й твердому. Вода - відмінний розчинник. У ній розчиняються майже всі речовини. Щоб впевнитися у цьому, досить подивитись на таблицю хімічного складу морської води. В ній міститься близько 60 елементів періодичної системи Менделєєва. Декотрі вчені вважають, що у воді є всі земні хімічні елементи без винятку.